Drogul periculos care a dus la moartea unei adolescente în Neamț, vândut la un festival de muzică din stațiunea Mamaia

287
Drogul periculos care a dus la moartea unei adolescente în Neamț, vândut la un festival de muzică din stațiunea Mamaia - x-retinut-trafic-de-droguri2-1695288638.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat percheziții domiciliare, marți, 19 septembrie, la un bărbat, de 26 de ani, bănuit de trafic de droguri de mare risc. Acesta a fost prins în flagrant delict, la scurt timp după ce ar fi vândut aproximativ 18 grame de drog de mare risc (3-CMC), în schimbul a 5.000 de lei. În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate peste 140 de grame de droguri de mare risc (3-CMC), aproximativ 4.000 de lei, un telefon mobil și un laptop.

Din cercetările efectuate a rezultat că bărbatul ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, în cursul lunii septembrie 2023, pe perioada desfășurării unui festival de muzică organizat în staţiunea Mamaia, judeţul Constanța, droguri de mare risc (3-CMC), cu sume cuprinse între 800 și 5.000 de lei.

Metcatinona (3-CMC) este un drog sintetic folosit ca alternativă la metamfetamină. „Substanța a fost identificată pe piața drogurilor inclusiv sub formă de pulbere, lichide, material vegetal sau hârtie sugativă. 3-CMC este disponibilă în Uniunea Europeană încă din anul 2014 și a fost detectată în 23 de state membre. În cursul anilor 2020 și 2021, au fost confiscate aproximativ 2.500 kg de 3-CMC, ceea ce reprezintă peste 90% din cantitatea totală de pulbere de 3-CMC confiscată de la începutul monitorizării substanței în Europa”, a arătat Sindicatul Europol. Zeci de persoane au murit ca urmare a intoxicării cu această substanță care are efecte similare cu ale cocainei, însă este cu mult mai ieftină. Când vine vorba de supradozare, simptomele care apar sunt: tulburări de ritm cardiac și respirator, tremur și spasme musculare, hipertermie, insomnie, anxietate, paranoia, dezorientare, halucinații și delir sau convulsii, au precizat specialiștii. Cel mai mediatizat caz, petrecut de curând în țara noastră, este cel al adolescentei de 16 ani, din București, găsită moartă în care unui tânăr din Neamț, când ar fi trebuit să fie de fapt la un concurs școlar.

Bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând să fie sesizată instanța de judecată, propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. La acțiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4923 secunde