Exercițiu de amploare desfășurat de Forțele Navale, la care au participat peste 600 de militari

247
Exercițiu de amploare desfășurat de Forțele Navale, la care au participat peste 600 de militari - x-exercitiu-comandamentul-flotei-1688030306.jpg

Articole de la același autor

Comandamentul Flotei „Viceamiral Vasile Urseanu” a condus și anul acesta, în perioada 26-28 iunie, exercițiul tactic cu trageri de luptă „Shield Protector 2023”. La exercițiu au participat fregata „Regina Maria” din compunerea Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu”, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” și dragorul maritim „Slt. Alexandru Axente” din compunerea Divizionului 146 Nave Minare Deminare, nava purtătoare de rachete „Zborul” din compunerea Divizionului 150 Rachete Navale, corveta „Amiral Petre Bărbuneanu” din compunerea Divizionului 50 Corvete. Exercițiul s-a desfășurat în apele teritoriale ale României și în raioanele de instrucție ale Forțelor Navale Române.

În cadrul scenariului pe mare au fost executate trageri cu sisteme de artilerie, exerciții de căutare și salvare pe mare, exerciții de luptă la suprafață, de remorcaj și reaprovizionare, monitorizare trafic naval, toate fiind conduse de pe mare, de către Comandamentul Grupului de Luptă Maritim, temporar constituit, la fregata „Regina Maria” (F222).

În cadrul exercițiului au participat cu forțe de sprijin Baza Logistică Navală „Pontica”, Brigada 243 Radioelectronică și Observare „Callatis”, Direcția Hidrografică Maritimă Română „Comandor Alexandru Cătuneanu”, Centrul de Instruire, Simulare, Evaluare și Jocuri de Război a Forțelor Navale.

Activitatea face parte din Planul cu Principalele Activități al Flotei și se constituie printre cele mai ample exerciții naționale desfășurate de Forțele Navale în anul de instrucție 2023, având drept scop confirmarea capacității de reacție a acestei categorii de forțe armate prin executarea misiunilor de foc planificate. La exercițiu au participat peste 600 de militari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7638 secunde