Falsificatori de carduri prinși la Constanța. Tentaculele afacerii ajungeau până în Mexic

1576
Falsificatori de carduri prinși la Constanța. Tentaculele afacerii ajungeau până în Mexic - carduri-1330723219.jpg
Anchetatorii bucureșteni, cu sprijinul polițiștilor constănțeni, au reușit, zilele trecute, destructurarea unei grupări care se ocupa de confecționarea de echipamente de copiere a cardurilor bancare la ATM-uri, falsificarea instrumentelor de plată electronică și efectuarea de retrageri frauduloase de numerar.
Anchetatorii spun că grupul era alcătuit din cel puțin patru persoane, toate domiciliate în Constanța, care confecționau echipamente electronice, le asamblau și realizau dispozitive identice ca mărime și culoare cu părțile componente ale bancomatelor. "Dispozitivele în cauză erau instalate pe ATM-uri care aparțineau unor bănci comerciale din România, unde astfel erau copiate informațiile de pe banda magnetică a cardurilor, precum și codul PIN aferent. Datele obținute erau prelucrate și inscripționate pe cartele PVC cu bandă mag-netică și ulterior erau folosite pentru retrageri frauduloase de numerar la ATM-uri din Mexic", spun procurorii.
Începând cu luna noiembrie 2011, suspecții au instalat dispozitive de skimming la ATM-urile unor bănci comerciale din București, Sinaia, Predeal și Călărași, iar în urma retragerilor frauduloase, membrii grupării au creat un prejudiciu estimat până în prezent la 20.000 de lei.
Prin urmare, la data de 19 decembrie 2011, anchetatorii au reușit prinderea în flagrant a unui tânăr de 20 de ani, Mihai Ghiurco, în timp ce dădea lovitura la un bancomat. Cel în cauză a fost reținut și ulterior arestat.
În urma extinderii cercetărilor s-a ajuns și la ceilalți suspecți, iar în baza probelor obținute, procurorii au solicitat și obținut autorizații de percheziții domici-liare, care au fost efectuate la data de 29 februarie 2012, în municipiul Constanța, la locuințele a trei tineri, respectiv Marius Ionuț Turcin, de 29 de ani, Cosmin Nicolae Olaru, și Răzvan Dormidont Popa, de 28 de ani.
În urma efectuării perchezițiilor au fost ridicate componente electronice și dispozitive destinate fraudării cardurilor bancare, hard-disck- uri, medii de stocare optice, laptopuri, articole vestimentare purtate de cei în cauză în momentul instalării dispozitivelor la
ATM-uri.
La data de 1.03.2012, pe numele celor trei au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Octombrie 2011
Stire din Eveniment : Carderi prinși în centrul Constanței
Pagina a fost generata in 0.4733 secunde