X

FOTO-VIDEO. Velier în pericol de scufundare! Intervenţie dificilă a ARSVOM, din cauza vântului puternic

834
În cursul nopții 25 spre 26 septembrie 2023, Căpitănia Mangalia a anunțat că velierul MINORCA se afla în pericol de scufundare, acesta luând apă la bord.


În jurul orei 03:30, Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) solicită ajutorul navei SAR THEIA, aparținând Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) pentru a se deplasa către velierul MINORCA, spre a-i acorda asistență.


Sar THEIA cu echipajul de la bord, condus de comandant Drăghici Lucian împreună cu Călin Valerică- ofițer mecanic și Drăgănoiu Aurel- timonier, s-a deplasat în direcția indicată de MRCC, respectiv la Est de Vama Veche, pentru a acorda ajutor velierului Minorca.


În această intervenție, echipajul de pe SAR THEIA a folosit pompa mobilă de santină a navei Sar, pentru a scoate apa din interiorul velierului.


Velierul MINORCA împreună cu persoanele aflate la bord, cinci persoane de naționalitate română, a fost remorcat de către SAR THEIA și adus în condiții de siguranță în Portul Turistic Mangalia.


Intervenția a fost una destul de dificilă din cauza vremii nefavorabile, cu vânt puternic forță 6 Beaufort.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4981 secunde