Furt de un milion de euro într-un spital din România. Jaf din banii bolnavilor, aroganța femeii care a furat

842
Furt de un milion de euro într-un spital din România. Jaf din banii bolnavilor, aroganța femeii care a furat - furt-1668342475.jpg

Articole de la același autor

Furt imens într-un spital din România. Fosta contabilă a Spitalului Județean Argeș este acuzată că a delapidat o sumă uriașă. Este vorba despre un milion de euro, bani adunați din plăți nejustificate pe care spitalul le-ar fi făcut de-a lungul mai multor luni, timp în care femeia ocupa funcția de contabilă în instituție. Femeia a fost trimisă acum în judecată, potrivit Realitatea


Procurorii DIICOT au finalizat, după mai bine de cinci ani, rechizitoriul în dosarul Amaliei Dumitrașcu, fosta contabilă a Spitalului Județean Argeș, acuzată că a furat o sumă uriașă de la instituția pentru care lucra. Furtul de un milion de euro a ieşit la iveală în aprilie 2017. Atunci, directorul economic al spitalului a fost schimbat, iar noul director pus în funcție a descoperit că fuseseră făcute mai multe plăți nejustificate. Totul a pornit de la două ordine de plată cu date ce nu corespundeau cu cele de pe facturi: contul bancar şi codul fiscal erau diferite faţă de cele de pe factură, însă numele furnizorului era acelaşi.

Curtea de Apel Piteşti a dat o sentinţă definitivă, numai că fosta contabilă, aflată în libertate, refuză să returneze banii. Acum , femeia și alți doi complici, reprezentanți ai unor firme, au fost trimiși în judecată.


Potrivit rechizitoriului, Amalia Dumitrașcu avea un plan bine pus la punct pentru a fura banii. Plățile spitalului se făceau în ultimele zile ale lunii, iar femeia era prezentă la verificarea și semnarea actelor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2935 secunde