Senatorul Remus Negoi, despre legea responsabilităţii în energie

127
Senatorul Remus Negoi, despre legea responsabilităţii în energie - negoilege-1668341869.jpg
Senatorul USR din Constanţa Remus Negoi a explicat pe contul său oficial de Facebook de ce România se află într-o criză energetică.

Negoi spune că actuala coaliţie este de vină pentru ceea ce se întâmplă. Mai mult decât atât, senatorul a scos la iveală faptul că USR a depus în Parlament legea responsabilităţii în energie.


„Când ceva se strică sau nu mai funcționează cum trebuie, îl înlocuiești. Asta ar trebui să fie și filosofia Guvernului cu privire la capacitățile de producție din sistemul energetic. Marele nostru ghinion este că, în materie de politici publice în acest domeniu, guvernarea Iohannis-Ciucă-Ciolacu este pur și simplu depășită de situație. Trecem cu toții printr-o criză energetică de amploare în timp ce miliarde de euro din Fondul de Modernizare zac nefolosite. Investițiile care ar trebui să ne apere în viitor de șocurile piețelor internaționale sunt gonite în mod sistematic de chițibușăreala legislativă păstorită de ministrul Energiei și liderii Coaliției Sărăciei PSD-PNL-UDMR. Pentru a spori stabilitatea sistemului energetic, colegii mei Radu Miruţă și Cristina Prună au inițiat un proiect de lege prin care se interzice închiderea unei capacități de producție înainte ca o altă sursă care să producă cel puțin aceeași cantitate de energie electrică să-i ia locul. Am încercat să amendăm ordonanțele guvernului cu acest principiu de bun-simț, dar guvernanții l-au refuzat. Acum l-am transformat în lege”, a transmis Remus Negoi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5441 secunde