Remus Negoi, iniţiativă legislativă privind transparenţa decizională în administraţia publică

522
Remus Negoi, iniţiativă legislativă privind transparenţa decizională în administraţia publică - negoiinitiativa-1666798233.jpg
Senatorul USR din Constanţa Remus Negoi a depus o iniţiativă legislativă de modificare a legii privind transparenţa decizonală în administraţia publică.
 

Negoi a fost ajutat în demersul său de senatorul USR din Bucureşti Silvia Dinică şi senatorul USR din Galaţi Andrei Postică.

„În prezent există obligativitatea consultării publice pentru actele normative importante din administrațiile publice locale doar dacă această consultare este solicitată, în scris, de o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate publică. Iniţiativa pe care am depus-o are drept scop în implicarea societății civile sau a altor autorități publice în actele decizionale ale administrației publice, prin informarea acestora asupra proiectelor supuse dezbaterii și prin accesul acestora în cadrul ședințelor de consultare publică. Așa cum legea prevede ca un partid politic să fie înființat cu trei cetățeni cu drept de vot, același principiu poate fi aplicat la solicitarea pentru organizarea unei dezbateri publice. Este o minimă modificare, care susține participarea cetățenilor simpli la elaborarea deciziilor importante pentru comunitate. Concret, proiectul pe care l-am iniţiat prevede că autoritatea publică este obligată să decidă organizarea unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ dacă acest lucru a fost cerut în scris de către minimum trei cetățeni cu drept de vot, o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate publică”, a declarat Remus Negoi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6532 secunde