Galerie FOTO / Eveniment istoric în Portul Militar Constanţa! Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, prezent la desemnarea Navei-școală "Mircea" ca ambasador al României Sustenabile

2567
2

Articole de la același autor

UPDATE. Ana Maria Vatamanu: "Este momentul să ne folosim de această experienţă extraordinară pe care ne-o oferă Bricul Mircea"

"Sunt foarte onorată să mă aflu astăzi alături de dumneavoastră într-un moment istoric pentru Constanţa. Consider că Bricul Mircea ne dă poate cea mai bună lecție despre ceea ce ar trebui să însemne dezvoltarea durabilă. Nava etalon a marinei românești găzduiește un număr important de vizitatori. Bricul Mircea este de altfel și un excelent profesor cu decenii de experienţă. Bricul Mircea scobește cadeți şi viitori ofițeri. Consider că este momentul să ne folosim de această experienţă extraordinară pe care ne-o oferă Bricul Mircea"


UPDATE.  Mihai Lupu: "Avem aici foarte mulți elevi ai liceelor constănţene atrași de această navă"


"Vreau să vă spun cu mândrie bine ați venit la Constanţa. Acest concept de dezvoltare durabilă cred că este bine că începe de pe o navă şcoală. Avem aici foarte mulți elevi ai liceelor constănţene atrași de această navă"


UPDATE. Ivona Patzaichin: "De astăzi, nava-şcoala Mircea va fi ambasador al României sustenabile"


"Sunt foarte emoționată. Tata s-a considerat un liant, un magnet care a atras oamenii care aveau aceleași valori. Tata a fost considerat amiralul flotinei de aur. Tata a format copii şi caractere puternice aşa cum face şi nava-şcoala Mircea. Sunt multe lucruri pe care tata şi echipajul navei Mircea le au în comun. Au împărtășit aceleași valori. Nu suntem aici întâmplător. Lucrul care i-a unit cel mai mult în această prietenie a fost faptul că au avut ocazia să reprezinte tricolorul peste mări și ţări. De astăzi, nava-şcoala Mircea va fi ambasador al României sustenabile. Vă doresc mult succes."


UPDATE. Lazlo Borbely:  "Această navă educă mii de tineri"


"Este o zi specială pentru mine şi pentru colegii mei să putem fi aici. Avem foarte mulți ambasadori care reprezintă cu cinste România. Avem unii ambasadori care prin ceea ce fac sunt un brand al României. Asemenea ambasador este nava-şcoala Mircea. Am înmânat acest drapel şi această diplomă pentru că merită. Această navă educă mii de tineri care se pregătesc pentru o meserie foarte dificilă. Acum când aţi împlinit frumoasa vârstă de 83 de ani trebuie să fiți într-un program pentru a vă da seama cum să fiți mai sustenabili"


UPDATE. Vasile Dîncu: "Este o mare onoare pentru mine ca împreună să fim la acest eveniment special"


În aceste momente a început ceremonia. Ministrul Vasile Dincu a ajuns în Portul Militar Constanța. Se intonează imnul de stat al Romaniei. Comandantul navei a primit distincţia. 


Vasile Dîncu: "Este o mare onoare pentru mine ca împreună să fim la acest eveniment special. Parteneriatul acesta are ca obiectiv important promovarea obiectivelor dezvoltării durabile şi înțelegerea mecanismelor dezvoltării durabile. Nava şcoală Mircea a intrat în serviciul marinei militare în 1939. Este construită la Hamburg. Timp de 83 de ani Mircea a fost casă și şcoala pentru zeci de generații de ucenici marinari. Bricul Mircea este un egal ambasador al marinei militare. Cadeţii servesc patria. Aceștia stau departe de ţară și de casă. Mircea este o adevărată şcoală a curajului. Bricul Mircea a atins cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. A fost în orașe precum Boston, New York, Barcelona, Pireu şi multe altele, fiind un adevărat ambasador al României. Ne dorim ca aceste exemple pe care ei le dau să fie implementate şi în alte instituții în ţara noastră. Această distincție a fost acordată de premierul României în scopul valorilor pe care le au marinarii. Domnilor marinari, vă doresc să puneți pasiune în tot ceea ce faceți. Vă doresc marșuri de instrucție cât mai reușite. Să vă întoarceți acasă raportând că misiunea este îndeplinită."


Ştirea iniţială


Începând cu ora 11.00, în Portul Militar Constanța și la bordul Navei-școală Bricul Mircea va avea loc desemnarea Navei-școală Mircea ca AMBASADOR AL ROMÂNIEI SUSTENABILE.


La eveniment şi-au anunţat participarea Vasile Dîncu - ministrul Apărării Naționale, Mihai Lupu - președintele Consiliului Județean Constanța, precum și alți reprezentanți ai Guvernului României, ai Forțelor Navale Române, ai Asociației „Ivan Patzaichin” – Mila 23 și ai Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, organizatorii manifestației.

Comentează știrea

Sanda
31 mai 2022
Jalnic

Nu inteleg ce a cautat la acest eveniment panarama invatamantului constantean protectorul spagarei cabrancea! Peneleu de la Cta e jalnic daca aduce in fata jalnice matracuci peuneriste!!

Sanda
31 mai 2022
Jalnic

Nu inteleg ce a cautat la acest eveniment panarama invatamantului constantean protectorul spagarei cabrancea! Peneleu de la Cta e jalnic daca aduce in fata jalnice matracuci peuneriste!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3303 secunde