Galerie FOTO: PERCHEZIȚII la PREȘEDINTELE CJ CONSTANȚA / CONSTANTINESCU, REȚINUT pentru 24 de ore - UPDATE

4969
18

Articole de la același autor

UPDATE - În urmă cu câteva momente procurorii DNA au emis un mandat de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Nicușor Constantinescu.


UPDATE - În aceste momente, președintele CJC, Nicușor Constantinescu, a fost luat de mascați și urcat într-o mașină a Jandarmeriei, acesta urmând să fie dus la București, pentru audieri: "Nu știu nimic, nu mi-au adus la cunoștință nicio învinuire", a declarat acesta.


UPDATE:
Perchezițiile ar avea legătură cu mai multe fapte de corupție, printre care proiectul cu fonduri europene cu privire la construcția drumurilor transfrontaliere dintre Lipnița și vama cu Bulgaria, respectiv Dobromir și vama din Bulgaria, unde și CJC a finanțat o parte din lucrări. 


De asemenea, este vorba și de nerespectarea unor hotărâri judecătorești definitive de către CJC, prin care nu s-au eliberat documente de fond funciar. 


În calcul sunt luate și fonduri alocate pentru perdele foretiere. 


În plus, președintele CJC ar fi refuzat controalele Curții de Conturi. Sesizarea la DNA ar fi fost făcută de un afacerist.


UPDATE:
Potrivit unor surse din cadrul DNA, Nicușor Constantinescu va fi dus la audieri la București.


UPDATE:
Descinderile și perchezițiile DNA se desfășoară la domiciliul președintelui CJC, Nicușor Constantinescu, la sediul Consiliului Județean și la Direcția Județeană de Drumuri.




În această dimineață, procurorii Direcției Naționale Anticorupție, ajutați de polițisti, l-au ridicat și dus la audieri pe președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. De asemenea, în momentul de față, se desfășoară mai multe percheziții la instituții publice din Constanța. Potrivit primelor informații, acțiunea este coordonată de DNA București, unde, se pare, va fi dus și președintele CJC pentru audieri. 
Vom reveni. 




UPDATE:
În urmă cu puțin timp, DNA a emis un comunicat de presă privind descinderile din această dimineață, care îl vizează pe președintele Nicușor Constantinescu. Potrivit DNA, procurorii efectuează cercetări într-o "cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2011-2013, a unor infracțiuni asimilate celor de corupție de către funcționari publici cu funcții de conducere în plan local".


Iată integral comunicatul DNA:
"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2011-2013, a unor infracțiuni asimilate celor de corupție de către funcționari publici cu funcții de conducere în plan local.
În cursul dimineții de 19 martie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în trei locații situate în municipiul Constanța, dintre care două sunt sediile unor instituții publice.
În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală față de vreo persoană. 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei. 
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare".








 


Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
un curios
19 martie 2014
NA BELEAUA

Mă, ce dracu se întâmplă, noi suntem sau nu suntem la guvernare, suntem sau nu suntem stăpâni!?! Nu se mai poate așa ceva! Era mai bine pe vremea lui Boc ...

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

floricel
19 martie 2014
psd

chiar ca nu mai inteleg nimic. psd e sau nu la putere? pai daca e la putere cum naiba de ii ia dna numai pe ei, baronii cei mari si rosii?

observator
19 martie 2014
Similitudine

A mai fost unul dus din Constanta la Bucuresti si nici acum nu s-a intors de acolo. Il cheama Epure.

gigi
19 martie 2014
la puscarie

Si cu umflatu asta ca deja a furat toata Constanta. Sa dea Dumnezeu sa te inchida 20 de ani, hot nenorocit ce esti. Sper sa iei multe boli p-acolo sa te chinui asa cum se chinuie constantenii ai caror bani i-ai furat.

constantean
19 martie 2014
gresit

PSD este la Guvernare nu la putere. Ca sa fii la putere trebuie sa ai serviciile, acestea sunt la Basescu. Din pricina fostei securitati, actualele servicii, Basescu a avut de castigat toata viata lui, asa a facut cariera, asa a ajuns ministru/primar/presedinte si tot asa controleaza justitia.

Răspuns la: psd
Adăugat de : floricel, 19 martie 2014
chiar ca nu mai inteleg nimic. psd e sau nu la putere? pai daca e la putere cum naiba de ii ia dna numai pe ei, baronii cei mari si rosii?
constantean
19 martie 2014
Basescu vs Nastase

Basescu: Flota disparuta. Insusire casa din str. Mihainleanu, milioane de euro in propietati, afaceri in portul Constanta, fara autostrazi ca "Romania nu are nevoie", taxa "Basescu" introdusa in carburant, care exista si acum dar nu comenteaza pe seama ei, economia dusa la pragul istoric de minus 7% cu toate taierile de venituri ale populatiei si saracirea drastica a acesteia, imprumut de 60 de miliarde de euro de la FMI, Banca Mondiala si bancile comerciale, fara niciun proiect major realizat in ultimii 9 ani, doar balacareala, dezbinarea si denigrarea Romaniei. Nastase: Crestere economica in toti anii de guvernare, a terminat negocierea de aderane la UE si ne-a bagat in NATO, in perioada lui s-a construit terminalul de containere din portul Constanta, s-au facut 100 km din A2 pana sa vina Basescu s-o blocheze. Basescu este liber si se imbogateste, este latifundiar si sta in palate de lux, pe cand Nastase face puscarie pentru ca si-a pus termopane. Frumos nu? Cine controleaza justitia in contextul in care toti oamenii de la varful acesteia sunt numiti politic de catre Basescu???

Mociu C
19 martie 2014
Adevarul adevarat

Voi chiar nu intelegeti ? Totul e un simplu circ pt. a da impresia de democratie. In realitate nu i se va face nimic Porcului Vesnic Beat. Cum va explicati ca vomitatura aia de Mazare, incarnarea ridicolului, dupa toate atrocitatile pe care le face, continua sa ramina in functie ? Numai pentru mirsavia ca apa rece are un pret exorbitant si pentru ca suntem fortati sa taiem apa oamenilor dupa o singura factura neplatita, aceste doua lepre legionare impreuna cu sclerozatul libidinos Stroe Felix si cu boarfa penala Dorina Ilea ar trebui aruncati in puscarie pentru 20 de ani.

RICA VENTURIANO
19 martie 2014
"Toate-s vechi"

Ai dreptate doar partial.ROMANIA nu inseamna Basescu sau Nastase,Mazare sau Constantinescu.Lui Basescu putem sa-i reprosam si alte lucruri dar la Nastase ai uitat sa spui despre "matusa Tamara".Cat despre "maretele"realizari ale unuia sau altuia,ar trebui sa stie toata lumea ca pentru acest lucru sunt in fruntea tarii.Nu aduce nimeni bani de acasa,trebuie doar sa administreze corect si cinstit birurile platite de romani.Despre aderarea la UE si NATO mai reflecta putin asupra "beneficiilor" aderarii.Crezi ca am stiut sa negociem conditiile aderarii ?

Răspuns la: Basescu vs Nastase
Adăugat de : constantean, 19 martie 2014
Basescu: Flota disparuta. Insusire casa din str. Mihainleanu, milioane de euro in propietati, afaceri in portul Constanta, fara autostrazi ca...
basist
19 martie 2014
pt. gigi

esti un belimboc!

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3411 secunde