Grupare de escroci, destructurată de polițiștii constănțeni

184

Articole de la același autor

Ofițerii Biroului de Investigații Criminale din cadrul poliției Municipiului Constanța au scos din afaceri mai mulți indivizi care acționau prin metoda "Accidentul". Oamenii legii au organizat o acțiunea amplă și au descins în două locații din Constanța și o alta din comuna Ialomița, iar șase persoane au ajuns în atenția anchetatorilor. 


În urma anchetei, oamenii legii au stabilit că grupul infracțional era coordonat de un deținut încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.
"Respectiv P. R.-D., deținut în Penitenciarul Poarta Albă efectua apelurile telefonice în scopul comiterii de infracțiuni prin metoda Accidentul. De asemenea, T. M., H. L., H. Ș., A. S.-M. și B. A. erau cei care aveau rolul de a se întâlni cu victimele infracțiunilor în scopul ridicării sumelor de bani de la acestea. De asemenea, au fost probate opt infracțiuni la care au aceștia au participat", a declarat ag. șef adj. Bogdan Păduraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. 


Anchetatorii au stabilit că suspecții au păcălit o constănțeancă în noaptea de 13 spre 14 august și au reușit să ia de la aceasta 2.400 de euro și 3.000 lei. A doua seară, pe 15 august, suspecții au "câștigat" nu mai puțin de 50.000 de lei, iar pe 18 august, au ridicat 3.000 de lei, 800 de euro și 25 de grame de bijuterii din aur. Totodată, anchetatorii au stabilit că aceștia sunt și autorii a trei tentative care nu au fost reclamate. 


Oamenii legii spun că față de trei complici s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore. De asemenea, față de pușcăriaș se va formula propunere de arestare preventivă. 


Ofițerii Biroului de Investigații Criminale continuă cercetările în acest caz pentru a stabili dacă gruparea este implicată și în alte fapte. De asemenea, anchetatorii încearcă să recupereze prejudiciul creat. 


"Le recomandăm cetățenilor să nu trimită sume de bani unor persoane necunoscute și să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112 ori de câte ori au suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi următoarea victimă a unei infracțiuni de înșelăciune. În caz de accident, nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătorești în acest sens sau prin societățile de asigurări", spun oficialii Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4221 secunde