INEDIT / Cum dau mascații constănțeni buzna în case și cât durează până te "încalță"

1311
4
INEDIT / Cum dau mascații constănțeni buzna în case și cât durează până te

Articole de la același autor

Se pregătesc intens fizic, studiază tactici de luptă și intervin în forță atunci când este nevoie - așa arată, pe scurt, o zi obișnuită din viața unui mascat din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale. Polițiștii recunosc faptul că cele mai grele intervenții sunt cele

de la comunitățile etnice, pentru că sunt foarte mulți și ar putea încerca să riposteze.

Trupele de intervenție dau buzna în casa infractorilor în doi timpi și trei mișcări tocmai pentru a-i surprinde și a nu le permite suspec-ților să fugă. Toată intervenția durează până într-un minut, o spun chiar mascații.

"Durează până într-un minut să se intre în locuință, să se verifice și să se imobilizeze persoanele, așadar misiunea în sine durează foarte puțin, după care se instalează o stare de calm. Scopul nostru este să ne terminăm misiunile fără incidente", precizează comi-sarul șef Tudorel Dogaru, șeful Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Doar o zi obișnuită…

Mascații constănțeni își încep ziua de serviciu la ora 8 dimineața, aceștia efectuând ture de câte 24 de ore. Pe parcursul zilei, trupele de intervenție lucrează în sală, aleargă pe plajă, dar și conspectează tactici și tehnici de pătrundere.

"De la ora 8 dimineața fac un briefing în care se prezintă ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore. De la 8.30 intră în pregătirea fizică, adică aleargă pe plajă, fac până la opt urcări și coborâri de scări în zona plajei de la Mo-dern, iar când se întorc intră la pregătirea fizică din sală, adică tehnici de autoapărare, saci, abdomene, flotări și tracțiuni. De la ora 12 au o oră de pauză, timp în care iau și masa. De la orele 13 până la 16 intră în pregătirea teoretică, adică proceduri și tactici, iar de la 16 până la orele 19 au pregătirea tactică, tactici de pătrundere, de imobilizare, de folosire a armamentului. Apoi iau pauză de masă, iar de la orele 20 până la 21.30 au, din nou, pregătirea în sală, la liber, adică au de ales între autoapărare și aparate, după care intră în activitățile de noapte, după caz, merg și în patrulare", afirmă comisarul șef.

Știu mascații unde merg la intervenție?

Răspunsul este nu. Șeful mascaților constănțeni spune că, de cele mai multe ori, nu cunosc absolut nimic despre locația în care urmează să descindă. Solicitantul este dator să comunice informațiile care sunt relevante pentru misiune, adică ce tip de locuință este, câte camere are, cum este compartimentată.

"De cele mai multe ori, atunci când plecăm la o intervenție, nu știm unde vom merge sau la ce să ne așteptăm. Eu știu doar ce tip de imobil este și informații legate de misiune, ca să știm ce tactică să pregătim. În funcție de informațiile pe care le primim de la solicitant, stabilesc numărul de oameni necesari, dotarea lor, modul în care se pătrunde. Descinderile au loc, în general, la 6 dimineața, dar ca să fim gata până atunci începem să facem instructajul, să verificăm dotarea, să stabilim tacticile, așa că pregătirea poate începe și de la 4 dimineața", povestește Tudorel Dogaru.

Cele mai dificile misiuni

Mascații constănțeni sunt extrem de atenți atunci când "vizitează" comunitățile etnice. Aceștia spun că sunt foarte periculoase, pentru că romii au tendința de a se aduna, de a se strânge la grămadă și, dacă nu sunt atenți în fiecare secundă, aceștia pot încerca să riposteze sau să se răzbune.

"Cele mai dificile misiuni de până acum au fost cele din comunitățile etnice, prin faptul că sunt foarte mulți și trebuie să ținem mulțimea sub control și să evităm folosirea forței sau să o folosim doar atunci când s-a depășit o anumită limită", spune șeful mascaților constănțeni. 

Comentează știrea

FONDURI UE
18 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

AFACEREA TA
18 octombrie 2013
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

AFACEREA TA
18 octombrie 2013
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

viva
18 octombrie 2013
sms

Incarca-ti cartela telefonului mobil gratuit, luna de luna, sau retrage-ti banii acumulati direct in contul tau bancar . Cum este posibil acest lucru ? Cu ajutorul noului serviciu GRATUIT de publicitate prin SMS, primesti informatii despre cele mai noi evenimente, oferte si promotii, din localitatea in care locuiesti, direct pe telefonul tau mobil, si in acelasi timp esti si platit pentru asta ! Profita si tu de aceasta oportunitate unica de la noi in tara, si alatura-te comunitatii viva pentru a-ti asigura un venit in plus. Totodata vei fi la curent cu cele mai noi evenimentele, oferte si promotii, din localitatea in care locuiesti. AFLA MAI MULTE : ==> http://bit.ly/1aSrviH

Articole pe aceeași temă

Vineri, 12 Iulie 2013
Stire din Eveniment : DESCINDERI CU MASCAȚI la Cobadin
Pagina a fost generata in 0.6324 secunde