Înșelăciune cu fonduri europene, anchetată de DNA Constanța

905
1
Procurorii din cadrul DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din Medgidia, acuzat că s-a folosit de falsuri pentru a obține fonduri europene. 


În rechizitoriul întocmit, procurorii susțin că, pe 20 mai 2008, cu ocazia formulării cererii de acordare a sprijinului financiar în cadrul Schemei de plată unică pe suprafață pentru anul 2008, Ali Saim Omer a făcut declarații necorespunzătoare adevărului privind suprafața totală de teren deținută în vederea exploatării agricole și a inserat date nereale în cuprinsul planurilor de detaliu (planșe fotografice) puse la dispoziție de către reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură - Centrul Jude-țean Constanța. Astfel, inculpatul a obținut pe nedrept suma de 130.440 lei (echivalentul a aproxi-mativ 35.419 euro), reprezentând fonduri europene și fonduri din bugetul național.

În susținerea solicitării sale, Ali Saim Omer a depus o adeverință eliberată de Primăria Tortomanu, prin care se atesta că deține, în exploatare, o suprafață mai mare de teren agricol decât în realitate.

De asemenea, pentru a justifica că ar deține întreaga suprafață declarată, inculpatul a falsificat mai multe contracte de arendă, înregistrate de funcționarii Primăriei Tortomanu în evidențele autorității locale, fără ca, la momentul înscrierii acestora în registrul contractelor de arendă și în registrul agricol al localității, funcționarii publici să știe că aceste contracte erau false.

O parte din aceste contracte de arendă false au fost prezentate de Ali Saim Omer, în anul 2010, organelor de control din cadrul APIA - Direcția Antifraudă, Control intern și Supracontrol, în timpul verificărilor efectuate cu privire la realitatea datelor declarate la momentul formulării cererii de acordare a sprijinului pe suprafață pentru anul 2008.

Agricultorul a fost acuzat de uz de acte false, inexacte sau incomplete, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune, ambele în formă continuată, participație improprie la infrac-țiunea de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, participație improprie la infrac-țiunea de fals intelectual, în formă continuată.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Medgidia; APIA Constanța s-a constituit parte civilă în procesul penal, cu suma de 130,440 lei, iar în vederea recuperării pagubei, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil al inculpatului. 


Comentează știrea

cinste
7 decembrie 2012
pentru

primarul com rasova neamtu mihalache este cercetat la fel.pe timpul mandatului in 2007 devine administrator si presedinte consiliu de administratie la sc ovidunarea.dna ce face ca a luat bani europeni.acum aduna carti de identitate de la oamenii din comuna sa le faca contracte de arenda.verificati de unde a avut bani sa-si cumpere combine tractoare animale etc.sa declare ce bani a avut si ce are acum.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4551 secunde