Învățătoare absentă zeci de zile de la școală, pe motiv de concediu medical, în atenția Poliției

288
Învățătoare absentă zeci de zile de la școală, pe motiv de concediu medical, în atenția Poliției - ddd-1580297863.jpg

Articole recomandate

Polițiștii verifică certificatele de concediu medical eliberate de un medic din județul Argeș, în ultimele cinci luni, unei învățătoare care lipsește din luna septembrie 2019 de la ore, iar școala unde este angajată nu poate să angajeze un alt om să o înlocuiască, din cauza legislației în vigoare.

"Ne-am și sesizat în baza unei audiențe pe care am avut-o ieri. Au fost la mine câțiva părinți ai copiilor din clasa respectivă. Ne-am autosesizat și am demarat verificări în sensul de a stabili autenticitatea sau veridicitatea acelor adeverințe de concediu medical. Doar că acest lucru este de durată. Vom vedea care va fi rezultatul acestor verificări. Încă nu este un dosar penal, am demarat niște verificări. Dacă indiciile pe care le găsim ne duc către un dosar penal, vom înregistra un dosar penal", a spus șeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea.

Părinții copiilor din clasa întâi, la care este învățătoare Adela Achim, la Școala Gimnazială "Radu Selejan" din municipiul Sibiu, reclamă faptul că, din septembrie, aceasta a lipsit până zilele trecute, când a fost prezentă doar o zi, după care a anunțat că nu poate să mai vină la serviciu. Inclusiv miercuri, învățătoarea a lipsit de la ore. Aceasta a anunțat școala că este bolnavă, prezentând certificate medicale eliberate de un medic din județul Argeș, cu diagnostice diferite. Învățătoarea verificată de polițiști a acumulat de la începutul anului școlar și până în prezent 76 de zile de concediu medical, potrivit șefului Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Alexandru Dumbravă. Acesta a menționat că școala a apelat la ajutorul altor învățători, chiar și la ajutorul femeii de serviciu, ca să fie supravegheați copiii.

Potrivit conducerii școlii, în mai multe rânduri, Adela Achim a anunțat școala, pe mail, la ora 8.00 dimineața, că s-a îmbolnăvit și va lipsi o săptămână. În săptămâna următoare, situația se repetă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5676 secunde