Aviz cocălarilor

Îți lipești "insignă de polițist" pe bord? Mașina va fi luată mai tare la verificări de Rutieră

14712
7

Articole de la același autor

În loc să respecte legea și astfel să fie siguri  că nu sunt amendați, unii șoferi se află într-o continuă căutare de metode pentru a ieși în evidență și totodată pentru a încerca să evite eventuale sancțiuni pe care le-ar putea primi de la polițiștii rutieri. Astfel, ei cheltuie până la 200 de lei pentru a comanda de pe internet o insignă ce aparține Asociației Internaționale a Polițiștilor. 


Dacă luna trecută am putut vedea că instanța a desființat rând pe rând con-testațiile făcute de un șofer la adresa po-lițiștilor rutieri, de această dată vă prezen-tăm o altă metodă a conducătorilor auto de a se păstra "sub radarul" oamenilor legii. Insignele cumpărate de pe net nu sunt o noutate, dovada fiind numărul din ce în ce mai mare de șoferi care își lipesc asemenea obiecte în bordul mașinii. 


"Aceste insigne nu oferă calitate de poli-țist cuiva și nici nu conferă vreun avantaj în trafic! Din contră, este o practică a cocălarilor care nu au nicio legătură cu poliția sau polițiștii! Din păcate, astfel de insigne au ajuns la vânzare pe internet, vânzătorii oferind informații credulilor în sensul că, dacă veți avea așa ceva în parbriz, nu veți mai fi opriți de polițiștii rutieri. Fals! Din contră, în special astfel de autoturisme sunt oprite în trafic și verificate temeinic", spun oamenii legii pe pagina polițiștiiauumor. 


Acest însemn aparține Asociației Inter-naționale a Polițiștilor, o organizație care a fost înființată în anul 1992 în țara noastră și care a devenit un fel de amalgam în care au primit acces tot felul de oameni, din diferite medii sociale, inclusiv sponsori. De altfel, există și un site al IPA, www.ipa-shop.ro, de unde puteți achiziționa insigne pentru prețuri ce ating și 200 de lei. 


"Astfel de însemne nu vă conferă nicio autoritate, chiar dacă sunteți polițiști sau sunteți doar membri ai acestei asociații. Sfatul nostru este să vă feriți să achiziționați așa ceva de pe internet", spun oamenii legii. 


Trebuie să știți însă că folosirea fără drept a unei calități oficiale care implică exercițiul autorității de stat, însoțită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. 


Comercianții se apără și spun că vând aceste articole "în scop pur decorativ" și că nu sunt responsabili pentru folosirea lor în alte scopuri.


Comentează știrea

Murphy
28 septembrie 2016
De ce ?

Dar voi bulangiilor de la Rutiera nu va mai saturati de spagi sa dati mai sus la sefi ? Voi aveti voie sa puneti botul pe valuta ? Si apoi cum puteti spune asa ceva : "Astfel de însemne nu vă conferă nicio autoritate, chiar dacă sunteți polițiști sau sunteți doar membri ai acestei asociații." Pai daca suntem cadre active MAI, nu neaparat politisti, de ce sa nu ne confere ce spune Asociatia Internationala a Politistilor - IPA , adica reduceri la parcare hoteliera, reduceri la cazare hoteliera, reduceri la taxe auto autostrazi si poduri afara nu la noi, ca la noi e jale mare cu cretinii care te amendeaza ca ai platit peaj-ul prin sms, atat de idioti sunt ! Deci domnilor militieni, pe mine daca ma opriti, ma legitimati, ma identificati ca fiind cadru MAI si ma intrebati de ce am abtibildul in geam, primul lucru pe care-l fac e sa va trag un sut in partea dorsala si sa plec mai departe. Se numeste abuz in serviciul dvs. !!!

@Murphy
28 septembrie 2016
Daca prostia ar durea...

Prost mai esti frațioare! Atâta ai ințeles din articolul citit? Si mai spui ca esti cadru MAI. Ai vrea tu!

Răspuns la: De ce ?
Adăugat de : Murphy, 28 septembrie 2016
Dar voi bulangiilor de la Rutiera nu va mai saturati de spagi sa dati mai sus la sefi ? Voi aveti voie sa puneti botul pe valuta ? Si apoi cum puteti...
vreau
28 septembrie 2016
mai specimen farafără minte

As vrea sa te întâlnești cât de curând cu un polițist sa încerci sa dai un șut un partea dorsala, sa te vad încătușat și făcut pachet, cocos cu un neuron, ce îți spune cand sa te căci,ce esti

@Onanistului no name
28 septembrie 2016
cu tastatura ro

Sa-i lingeti bosharul lui Murphy, tu si colegii tai de birou

@-@Murphy
28 septembrie 2016
Da tu ce-ai inteles mai potaie ?

Dar tu ce-ai inteles mai potaie, ca te opreste si daca esti angjat MAI trebuie sa le dai lor celor de la rutiera socoteala, ce si cum. Pai ce la ei te-ai inscris tu cand ai facut cerere de IPA ? Lua-te-ar Dracu de imbecil prost, tu n-ai inteles nimic, nu eu ! Hai poate ma opresti in trafic chiar tu sa-ti dau una-n scatoalca aia a ta de cocalar identic cu tablagiul Godina prostul Romaniei.

Răspuns la: Daca prostia ar durea...
Adăugat de : @Murphy, 28 septembrie 2016
Prost mai esti frațioare! Atâta ai ințeles din articolul citit? Si mai spui ca esti cadru MAI. Ai vrea tu!
Murphy
28 septembrie 2016
Pai tu esti politist din sursa externa ?

Daca esti politist din sursa externa, iti trag si-o capatana-n gura mai hahalera, ai inteles tu ? Basinosule, ca sa fi politist trebuie sa ai cel putin o scoala de agenti de politie sau o academie de politie, in rest, doar cocalari din sursa externe pe eterna spaga la intrare. Mars la kkt cu voi analfabetilor din sursa externa !

Răspuns la: mai specimen farafără minte
Adăugat de : vreau, 28 septembrie 2016
As vrea sa te întâlnești cât de curând cu un polițist sa încerci sa dai un șut un partea dorsala, sa te vad încătușat și făcut pachet...
membru IPA
15 iulie 2017
legitimatie IPA

normal e ca doar politistii activi si rezervistii sa poată purta daca vor asemenea ecusoane ca fiind membri IPA si sa plateasca o cotizatie anuala. la IPJ din judetul lorCa unii smecheri isi mai pun ecusoane de pe net ii priveste. dar poate fi incadrata fapta si ca infractiune atunci cand porti insemne pe care nu ai dreptul sa le porti.Rutieristul poate sa le ceara legitimatia insă. Asa ca...... bagati de seamă .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7346 secunde