Tupeu de neimaginat

La ce afaceri bănoase "lucra" fostul șef al Poliției Hârșova

996
La ce afaceri bănoase

Articole de la același autor

Fostul comandant al Poliției orașului Hârșova, comisar șef de poliție judiciară Nicu Ion, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța. Acesta este învinuit de șantaj, tentativă 
la efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția și fals în declarații. 


Potrivit procurorilor, în luna iunie a anului 2012, în calitate de comisar șef de poliție, Ion Nicu a constrâns un medic din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța (SCJU) să întocmească rețete pentru medicamente compensate de la bugetul Casei de Asigurări de Sănătate pe care să le trimită farmaciilor aparținând SC Venita Lau & Mar SRL, care aparțin unor apropiați ai lui. 
Ce caută medicul în poveste? Ulterior unui control pe care reprezentanții Gărzii Financiare și polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații a Fraudelor l-ar fi făcut cu privire la activitatea unui medic de la SCJU Constanța, comisarul șef l-ar fi contactat pe respectivul medic, pe care l-a făcut să creadă că el este acela care îl va cerceta într-un dosar ce privea săvârșirea unor infracțiuni legate de eliberarea unor rețete medicale și de modalitatea de decontare a acestora. 
Pentru ca aceste cercetări să decurgă "bine", comisarul șef Nicu Ion i-ar fi pretins medicului să elibereze cât mai multe rețete pentru medicamente compensate către farmaciile SC Venita Lau & Mar SRL, urmând ca medicamentele să nu fie vândute, ci doar decontarea rețetelor compensate să se realizeze, iar sumele astfel obținute să fie împărțite la trei, între comisarul șef, medic și reprezentanții farmaciei. 
De menționat este că actul de control întocmit de reprezentanții Gărzii Financiare a fost într-adevăr transmis Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, fiind întocmit chiar și un dosar penal, însă acesta nu a vizat presupuse activități ilicite ale medicului asupra căruia se exercitau presiuni, ci ale altor persoane. 
Mai grav, spun procurorii, comisarul șef i-a spus medicului că ar fi șeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanța (când de fapt era șeful Poliției orașului Hârșova) și că, dacă nu se conformează solicitărilor sale, există riscul să facă închisoare.
Ca tabloul să fie complet, în luna martie a anului 2013, comisarul șef de poliție a înființat și o firmă, a încheiat mai multe acte juridice în numele acesteia, iar ulterior chiar a depus declarații la organele fiscale. Câteva luni mai târziu, în mai 2013, acesta a declarat însă, în mod mincinos, în cuprinsul declarației de interese date în condițiile legii, că nu este asociat sau administrator la vreo societate comercială, deși întrunea ambele calități. 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4344 secunde