Laborator de genetică judiciară, la Serviciul de Criminalistică din Constanța

358
Laborator de genetică judiciară, la Serviciul de Criminalistică din Constanța - x-laborator-criminalistia-1695972895.jpg

Articole de la același autor

Poliţia Română a derulat, în perioada 25 noiembrie 2022 – 25 septembrie 2023, proiectul „genETHIC – Dezvoltarea capacității INC de procesare a probelor biologice”, finanțat prin Fondul pentru Securitate Internă, componenta pentru cooperare polițienească.

Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat optimizarea capacității operaționale a Institutului Național de Criminalistică, pentru procesarea probelor biologice, în scopul intensificării schimbului de date genetice judiciare și combaterii formelor grave de criminalitate, a criminalității organizate și transfrontaliere și asigurarea unui nivel înalt de securitate pentru cetățenii Uniunii Europene.

Astfel, în cadrul proiectului au fost achiziționate echipamente pentru crearea și operaționalizarea a două laboratoare în domeniul geneticii judiciare, la Iași și la Constanța, ca puncte de lucru teritoriale ale Institutului Național de Criminalistică, în vederea realizării analizelor de laborator, pentru furnizarea unui probatoriu științific valid și relevant, atât pentru partenerii interni, cât și pentru cei externi, prin intermediul instrumentelor de cooperare polițienească internațională. Laboratoarele au fost repartizate în cadrul serviciilor de criminalistică din cadrul inspectoratelor de poliție.

Proiectul a avut un buget în valoare de 4.997.110,51 lei, fără TVA, dintre care 3.747.832,88 lei din finanțarea Uniunii Europene și 1.249.277,63 lei co-finanţarea națională.   

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5318 secunde