Locuitorii din Tulcea şi Galaţi, în stare de panică! Primul mesaj RO-ALERT în cazul atacurilor ruseşti: "Adăpostiţi-vă în beciuri!"

2388
Locuitorii din Tulcea şi Galaţi, în stare de panică! Primul mesaj RO-ALERT în cazul atacurilor ruseşti:

Articole de la același autor

Tulcenii din opt localităţi aflate la graniţa româno-ucraineană au început să primească mesaje RO-ALERT în cazul atacurilor cu drone ruseşti pe teritoriul ucrainean, în noaptea de marţi spre miercuri fiind transmis un prim mesaj, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta. Un mesaj similar a fost transmis şi la Galaţi, dar nu au fost semnalate incidente.


Mesajul a fost transmis în jurul orei 1,00 populaţiei din oraşul Isaccea şi din comunele Luncaviţa, Grindu, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni.


"Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 de minute", se menţionează în mesajul RO-ALERT.


ISU Delta nu a primit până acum mesaje potrivit cărora în urma atacurilor ruseşti în Ucraina să fi fost semnalate incidente pe teritoriul României.


Decizia privind emiterea unor mesaje RO-ALERT în cazul atacurilor ruseşti asupra porturilor dunărene din Ucraina a fost luată la finele săptămânii trecute de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, după ce autorităţile au confirmat că elemente dintr-un aparat de zbor care poate fi asimilat unei drone ruseşti au căzut pe teritoriul comunei tulcene Ceatalchioi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4356 secunde