Ciolacu: Nu ne atacă nimeni, oameni buni; au sărit rămăşiţe dintr-o dronă lovită de armata ucraineană

2072
1
Ciolacu: Nu ne atacă nimeni, oameni buni; au sărit rămăşiţe dintr-o dronă lovită de armata ucraineană - image202306132633207741marcelcio-1694596890.jpg

Articole de la același autor

Premierul Marcel Ciolacu a făcut miercuri un apel la calm, subliniind că România nu este în pericol de a fi atacată şi că în zona Plauru au ajuns "rămăşiţe dintr-o dronă" care a fost lovită de către armata ucraineană.

Precizările au fost făcute după ce premierul a fost întrebat ce se va întâmpla dacă lucrurile vor scăpa de sub control în zona localităţii Plauru.

"În primul rând, nu a scăpat nimic de sub control. În al doilea rând, a fost o intervenţie rapidă a MApN, cu Situaţii de Urgenţă, la o solicitare a cetăţenilor care locuiesc în acea zonă. Nu este niciun pericol. Dar este normal ca statul să ia anumite măsuri. Este o intervenţie provizorie, lucrurile vor fi foarte bine analizate şi va fi o reacţie foarte rapidă şi pe zona militară, pentru astfel de zone. În acest moment a fost totul o întâmplare. Repet, au fost nişte resturi de drone care au trecut Dunărea. Nu vorbim de un atac asupra României. S-a făcut RO-Alert în toată zona, funcţionează telefoanele şi au acoperire mai mare", a arătat Ciolacu, într-o declaraţie acordată presei, citează Agerpres.

El a menţionat că a discutat cu factorii responsabili pentru luarea măsurilor necesare şi a afirmat că populaţia trebuie liniştită, pentru că altfel "o luăm razna" cu toţii.

"Pentru ce să fie timp necesar? Că nu ne atacă nimeni, oameni buni. Haideţi să liniştim populaţia, că o luăm razna cu toţii. Nu ne-a atacat nimeni şi nu ne atacă nimeni. Au sărit nişte rămăşiţe dintr-o dronă care a fost lovită de către armata ucraineană. Nu a avut explozibil, nu a avut nimic care să dăuneze. Dar este normal, şi eu, ca prim ministru, să am discuţii cu domnul Raed Arafat, cu ministrul Apărării, comandantul Armatei, să ne luăm toate asigurările", a mai spus premierul.

Întrebat dacă există informaţii conform cărora prima dronă care a căzut la Plauru ar fi fost americană, Ciolacu a subliniat că este vorba despre o rămăşiţă dintr-o dronă rusească.

"Există, totuşi, o informaţie oficială - şi a MApN, şi de la NATO - a fost o rămăşiţă dintr-o dronă fără explozibil, rusească", a spus Ciolacu. 

Comentează știrea

fani
16 septembrie 2023
educatie

Tare de tot ,bucatile de drona lovite in Ucraina zboara ca niste porumbei inca 14-15 km ! Omul aista are si doctorate ? Le vorbeste drogatilor ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5173 secunde