LOVITURĂ GREA PENTRU MILITARI. Li s-au mărit salariile, dar Guvernul lovește în pensiile militare. Legea care le taie veniturile

167620
39
LOVITURĂ GREA PENTRU MILITARI. Li s-au mărit salariile, dar Guvernul lovește în pensiile militare. Legea care le taie veniturile - 1-1494144039.jpg
Guvernul mărește salariile militarilor români, dar lovește în militarii aflați la pensie, refuzând să actualizeze pensiile acestora potrivit art. 60 alin. 1 din Legea 223/2015. Articolul cu pricina prevede: "Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional și/sau solda de funcție/salariul de funcție al militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special". 


Mai exact, Guvernul a inițiat o propunere legislativă privind suspendarea pe parcursul aplicării legii (2017 - 2022), a actualizării în funcție de majorarea soldelor/salariilor, a pensiilor militare de stat, în conformitate cu prevederile art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Aceasta reprezintă o nouă și profundă desconsiderare a corpului rezerviștilor militari din partea clasei politice, acțiune ce se înscrie în șirul loviturilor aplicate de guvernările anterioare. La inițiativa Asociației Ofițerilor în Rezervă din România și ROMIL, conducerile a 33 structuri asociative ale cadrelor militare în rezervă și retragere din domeniile apărării, ordinii publice și siguranței naționale, reunite în cadrul Forumului de colaborare, au adresat o scrisoare de protest liderilor parlamentari și guvernamentali.

"În conținutul scrisorii s-a criticat suspendarea unui drept esențial, dreptul ce dă conținut noțiunii de pensie militară de serviciu și calității de militar în rezervă, care se află în intercondiționare cu militarul activ, suspendare ce echivalează practic cu restrângerea exercițiului unui drept, în situația în care speța nu este incidentă în nici unul din motivele stipulate la art. 53 din Constituția României. De asemenea, s-au reiterat efectele negative pe care un astfel de demers îl are asupra moralului și calității vieții rezerviștilor militari, dar și asupra militarilor activi cărora li se prezintă perspectiva de a fi tratați cu aceiași indiferență după ce ani în șir au servit națiunea cu credință și profesionalism", spun reprezentanții Asociației Ofițerilor în Rezervă.


Protestul menționat a fost transmis: președinților celor două camere ale Parlamentului; prim-ministrului Guvernului României; miniștrilor muncii și protecției sociale, apărării naționale, afacerilor interne și justiției; președinților comisiilor de apărare, muncă, buget și juridică din cele două camere; liderilor tuturor grupurilor parlamentare din Senat și Camera Deputaților, directorilor SRI, SIE, SPP și STS.


Au semnat scrisoarea de protest președinții următoarelor structuri asociative (în ordinea din document): Asociația Națională a Veteranilor de Război, Federația Militarilor din România, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din MAI, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din SRI, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din SIE, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din SPP, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din STS, Asociația Diplomaților Militari în Rezervă și Retragere «Alexandru Ioan Cuza», Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Armele Transmisiuni, Informatică și Război Electronic, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Arma Geniu «General Constantin N. Hârjeu», Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Direcția Generală de Informații și Protecție Internă a MAI, ROMIL, Asociația Militarilor Participanți în Teatrele de Operații, Liga Navală Română – filiala București, Federația Sindicatelor Naționale a Polițiștilor și Personalului Contractual, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Română de Propagandă și Istorie Aeronautică, Asociația Națională Democratică de Luptă Împotriva Corupției, Liga pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari, Asociația Națională a Parașutiștilor din România, Asociația de Sprijin a Personalului Militar Disponibilizat, Asociația «ASCOL CLUB», Fundația Mass Communication Power –MCO și Asociația Națională a Pensionarilor din România.


Și-au exprimat acordul și sunt solidari cu forma și conținutul scrisorii Clubul Amiralilor, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere «General Roland Pârlogeanu» - Medgidia, Asociația Aviatorilor Militari în Rezervă, Asociația Cercetașilor Militari în Rezervă și în Retragere, Asociația Cadrelor Militare Femei în Rezervă și în Retragere «Sublocotenent Ecaterina Teodoroiu», Liga Ofițerilor de Marină Militară, Clubul Parașutiștilor – Caracal, Liga Maiștrilor Militari de Marină și Liga Militarilor Profesioniști.



Comentează știrea

39 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
BARBULESCU TEODOR
7 mai 2017
Guvernul lovește în pensiile militare.

RUSINE SA FIE INTREGII CLASE POLITICE DE LA GUVERNARE SI DIN OPOZITIE DIN 1989 INCOACE DE CAND PENTRU A-SI APARA PRIVILEGIILE , CU TOTII , ACESTI POTENTATI AI SOCIETATII PRIN VOTURILE SI ALE NOASTRE ALE MILITARILOR AU UITAT DE LOZINCA CARE AU STRIGAT-O IN DECEMBRIE'89 - ,, ARMATA E CU NOI !"...RUSINEEEEEEEEEE MINCINOSI DE ULTIMA SPETA , CARE PROMITETI , PANA VA VEDETI COCOTATI IN FUNCTII , SI APOI UITATI DE PROMISIUNILE FACUTE SI DE CUVANTUL - ONOARE - !!!! RUSINE , PRAFUL PUSTIULUI SA SE ALEAGA DE VOI TOTI , SI DE URMASII VOSTRI !

ei ei ei
7 mai 2017
solda

Cand erati activi nu miscati un deget pt subofiteri si sgp.acum va vine randu.daca aveti demnitate publicati pensiile aici domnilor ofiteri.nu cred ca aveti demnitate.sgp cu 20 de ani de armata nu birou ca si voi 1200 lei +norma.e normal? Asa ca ciocu mic.nu mancati cu 10 guri.

Arramiss
7 mai 2017
pensiile militare

dap... nu e rau ....pensiile militare sunt niste aberatii....nu e posibil sa ai pensia mai mare decat salariul cand ai fost militar activ ... in plus ...sunteti enorm de multe cadre militare ....care sincer... nu va justificati salariile...in alte armate vezi un gradat la 100 de soldati...la noi e cam 1/1.... nu mai exista limita de varsta in grad....poti sa stai diot pana la pensie...performanta =0.... sistemul trebuie restructurat din temelii....

pintea
7 mai 2017
art.40

Guvernul nu e batut in cuie, fostii militari din SRI,STS, SIE stiu muuulte!

judex
7 mai 2017
pensii militare batjocorite...

Alupigus "dragule" ce te "pricepi" si la pensiile militare desi in viata ai prestat evident doar belirea pu-ii din dotare,ineptule impotent , ALUPIGUS...! Asa cum trageti asa ajungeti....viermi de hoituri de neam cu IQ si discernamant nativ 00000000/...!

Răspuns la: pensiile militare
Adăugat de : Arramiss, 7 mai 2017
dap... nu e rau ....pensiile militare sunt niste aberatii....nu e posibil sa ai pensia mai mare decat salariul cand ai fost militar activ ... in plus...
judex
7 mai 2017
POATE CRAPI SI NU MAI AIO NEVOIE NICI DE SOLDA "MICA" RATACITULE!

Bai subofiterule, ,erati retarzi, nimic nu rezolvati de capul vostru caci nu va ducea1 ....Comanda si decizia era ceva GREU ,uneori inaccesibil LA MINTILE VOASTRE ,PUITINI SUBOFITERI ERATI O,.restul o mare de dobitocI obezi dar ai pretentii invers proportionale cu valoarea-ti,AI TUPEUL BOULUI DE TURMA CRESCUTA DUPA 89'! ALUPIGIS SI TU SI TOTI CE AVETI GICA-CONTRA SI VA RUGATI SA INTERVINA CUMVA UNIVERSUL SI SA VA FACA SA VA SIMTITI LA CRASMELE DIN SAT ,PU-OSII ...CE N-ATI FOST SI N-AVETI A FI IN VECI RETARZILOR...!!!! VAI DE VOI ROMANI MANIPULABILI,MOARTE VOUA PENTRU DEZBINAREA LA CARE PUNETI BOTUL ,DECLASATILOR ROMANI...!!

Răspuns la: solda
Adăugat de : ei ei ei, 7 mai 2017
Cand erati activi nu miscati un deget pt subofiteri si sgp.acum va vine randu.daca aveti demnitate publicati pensiile aici domnilor ofiteri.nu cred...
aramis
7 mai 2017
pensii

Judex ,ce pensie ai?

Emil
7 mai 2017
Pensii

Baiiii ofiterule care jignesti subofiterul,esti un retardat si se vede din comentariul ca ai fost o JAVRA de om. Ce mata n cur ai cu subofiterii???ca si in corpul ofiterilor ereau o gramada ca tine care nu stiau sa dea un ordin sau sa si l asume. Ti ai pus vreodata intrebarea de ce de cativa ani incoace multe functii de ofiteri au fost inlocuite de subofiteri???? Pentru ca subofiterul este fff bun si la munca de jos si la birouri. Si ti mai raspund la o replica de a ta,daca subofiterul te intreba de un lucru daca este facut cum trebuie te intreba din respect nu ca nu stie sa iasa dintr o situatie. Ultimele mele cuvinte: ESTI PENAL sa nu te jignesc mai rau.

Subofiterul
7 mai 2017
Diverse

Respect pt.catva ofiteri,toata stima ,dar ceilalti ofiteri care au fost invatati de comunistii ofiteri nu au ce cauta in sistem.Toti suntem egali chiar daca avem grade inferioare.Subofiterii sunt coloana vertebrala a Armatei Romane si sunt platiti prost la fel cu S.G.P.-ii.Dupa 20 ani de armata + misiune externa am ajuns la 2400 lei .Un ofiter la vechimea asta la cat ajunge ???? Sa traiti bine !

Corul armatei.
7 mai 2017
Onoare si respect fratilor de arme!

Cat plm vrei domnule gradul sa va mareasca astia pensiile si asa destul de nesimtite atata timp cat noua coloana vertebrala a armatei nu n i se asigura nici macar amaratul ala de echipament si avem salarii mai mici de cat o femeie de serviciu,sunteti niste capuse si paduchi care ati trait bine pe vremea lui ceasca si v a durut in fund de noi astia amarati, sa va injumatateasca pensiile ca nu le meritati paduchilor.

39 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6214 secunde