MAI anunță creșteri salariale pentru 38.000 de polițisti și personal militar și civil

44173
5
MAI anunță creșteri salariale pentru 38.000 de polițisti și personal militar și civil - politisti-1489180750.jpg
În ultima perioadă de timp au avut loc mai multe întâlniri între conducerea Ministerului Afacerilor Interne și liderii organizațiilor sindicale reprezentative ale polițiștilor și personalului contractual. 


Aceste întâlniri au avut ca obiect prezentarea măsurilor luate la nivelul conducerii ministerului pentru ca în toate unitățile să fie respectate prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, precum și a posibilelor soluții de modificare legislativă a modului în care sunt calculate sporurile, majorările, indemnizațiile și alte asemenea drepturi specifice care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de bază, respectiv din solda funcției de bază/salariul funcției de bază.


"Astfel, începând cu drepturile salariale aferente lunii februarie 2017, care se plătesc în luna martie 2017, se asigură nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit la 1.450 lei, atât pentru personalul civil, cât și pentru personalul militar și polițiștii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.


Conform punctului de vedere formulat de Ministerului Muncii și Justiției Sociale, în conținutul legilor speciale anuale de aplicare etapizată a salarizării unitare nu se regăsesc reglementări care să prevadă posibilitatea eliminării din salariul de bază, respectiv din solda funcției de bază/solda de funcție/salariul funcției de bază/salariul de funcție a unor cuantumuri/elemente salariale care au fost cuprinse potrivit legii în acestea, dacă personalul își desfășoară activitatea în aceleași condiții.


În acest context, celor aproximativ 46.000 de salariați (polițiști, personal militar și civil) care au beneficiat până în prezent de salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție în cuantum de 1.250 de lei li se asigură aceste drepturi la nivelul de 1.450 de lei.


De asemenea, pentru aproximativ 38.000 salariați (polițiști, personal militar și civil) care în urma analizei drepturilor salariale aferente lunii februarie 2017 au salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție în cuantum aflat între 1.250 de lei și 1.450 de lei se asigură aceste drepturi la nivelul de 1.450 de lei", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.


În același timp, la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, cu sprijinul Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Muncii și Justiției Sociale si Ministerului Consultării Publice si Dialogului Social, la solicitarea organizațiilor sindicale reprezentative au fost identificate soluțiile pentru eliminarea unor disfuncționalități salariale în ceea ce privește reglementarea modalității de calcul a unor drepturi specifice, respectiv a sporurilor acordate pe bază de pontaj polițiștilor, personalului militar și civil, fiind inițiate demersurile pentru implementarea acestora.


Comentează știrea

Alin
11 martie 2017
M

Cea mai mare țeapă. Nu respecta legea guvernul. Hg1/2017

of of
11 martie 2017
mapn

La mapn sefii nu doresc marirea salariului la angajatii lor (militarii angajati).generalu de 2 lei jianu nu a fost de acord.ce om cretin

Ion Iliescu
11 martie 2017
Mariri salariu pcc mapn

Civilii din armata nu primesc nimic. Salariul lor de incadrare si sporurile depasesc salariu minim pe economie. Jianu nu a fost de acord cu plata sal.min.pe economie la militarii profesionisti, cauza probabila cred este ca ar fi depasit venitul unui subofiter.

Eu
11 martie 2017
Gresit

Se maresc salariile cu fix 130 lei

Tot eu...
11 martie 2017
Si mai gresit

Toate sporurile sunt cuprinse in astia 1450 lei...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7387 secunde