Maistru militar al ISU "Dobrogea", condamnat definitiv pentru neglijență în serviciu

737
Un maistru militar din cadrul inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța a fost condamnat definitiv pentru comiterea infracțiunii de neglijență în serviciu. Belgin Beitula fusese condamnat de Tribunalul Militar București la 20 de zile de închisoare cu suspendare condiționată.
Ieri, instanța Curții de Apel Militare București a admis recursul declarat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, a casat sentința și a majorat pedeapsa de la 20 de zile de închisoare la șase luni de detenție, executarea acesteia fiind suspendată condiționat. Termenul de încercare a fost fixat la doi ani și jumătate. Totodată, instanța Curții de Apel Militare a respins recursul declarat de militarul constănțean și l-au obligat la plata sumei de 200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.
În vara anului trecut, reprezentanții Ministerului Public au anunțat că procurorii Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-au trimis în judecată pe Belgin Beitula, din cadrul Inspecto-ratului pentru Situații de Urgență Dobrogea din Constanța, sub aspec-tul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu.
"Din rechizitoriul întocmit în acest caz a rezultat faptul că, în calitate de gestionar, nu a întocmit documen-te justificative pentru scăderea din gestiune a unor bunuri materiale, respectiv piese auto, și nu a efectuat punctajul lunar al fișelor de magazie cu evidența contabilă pentru stabilirea corectitudinii înregistrărilor cantitativ valorice. Acesta nu a retras în gestiunea de casare piesele de schimb înlocuite și nu a întocmit actele de constatare pentru agre-gatele și piesele de schimb care au fost înlocuite la autovehicule", se spunea într-un comunicat de presă remis la acel moment. Prejudiciul cauzat a fost stabilit la suma de 98.542,06 lei, însă toată această sumă a fost plătită integral de inculpat pe parcursul judecării dosarului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8388 secunde