Mare atenţie la mesajele primite! Au apărut noi acțiuni de înșelăciune online în numele Poștei Române

2013
Mare atenţie la mesajele primite! Au apărut noi acțiuni de înșelăciune online în numele Poștei Române - x-inselaciune-1706428158.jpg

Articole de la același autor

În ultima perioadă, un nou val de acțiuni de phishing în care este folosit numele Poștei Române își face simțit prezența, prin intermediul SMS-urilor trimise de infractorii cibernetici care atentează la conturile și la datele personale ale utilizatorilor de internet. Potrivit reprezentanţilor Poştei Române, victimele sunt alese la întâmplare: unele sunt clienți ai Companiei Naționale „Poșta Română”, iar alții nu folosesc deloc serviciile poștale.

„Metoda folosită de hackeri în acest nou val de infracțiuni cibernetice este următoarea: de pe un număr de telefon de România, aceștia trimit un SMS prin care destinatarului i se aduce la cunoștință faptul că trebuie să primească un colet, dar adresa este incorectă sau informațiile personale sunt incomplete. Mai departe, destinatarului i se pune la dispoziție un link pe care este îndemnat să îl copieze în browser și apoi să îl deschidă. Odată accesat acest link, acestuia i se cere să completeze date personale, de la adresă și până la cont bancar (număr de card, data expirării, titular card, codul de siguranță). Dacă utilizatorul oferă datele contului bancar, banii îi sunt sustrași rapid de pe card”, au precizat angajaţii Poştei. Ce trebuie să faceți dacă primiți un mesaj suspect: în primul rând, nu acționați impulsiv. Citiți de mai multe orice mesaj care vă ridică suspiciuni, nu deschideți acel mesaj și îl marcați ca spam, nu accesați link-ul şi faceți sesizare la https://dnsc.ro/contact.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7283 secunde