"Operațiunea Telefonul", o nouă metodă de înșelăciune în spațiul public

372

Articole recomandate

Printre cele mai noi metode de înșelăciune folosite de hoți pentru a-și crește veniturile se numără „Operațiunea Telefonul”. Noua înșelăciune este una dintre tehnicile favorite ale hoților, destul de ingenioasă, dar în același timp foarte periculoasă. Trebuie să fiți foarte atenți dacă, vreodată, cineva vă dă de bănuit că intenționează să vă păcălească prin înșelăciunea „Telefonul”. Iată cum puteți să o recunoașteți.

De cele mai multe ori, escrocii folosesc metoda atunci când stau la o coadă, la supermarket, la magazin și așa mai departe. Atunci când te așezi la coadă și aștepți să îți pui produsele pe bandă, un individ se așază în spatele sau în fața ta și, dintr-o dată, se mișcă și lasă să îi cadă telefonul. Acesta se sparge și hoțul va începe să acuze că l-ai împins și astfel i-ai spart telefonul. În jurul lui vor apărea așa-ziși complici care îl susțin. Într-un timp foarte scurt, grupul de indivizi va încerca să îți ia bani pentru că i-ai fi distrus telefonul, prin metode de intimidare.

Este important să cunoaștem metodele de înșelăciune și să nu cedăm la astfel de presiuni. Este indicat să evităm să facem plăți către astfel de oameni. Tehnica „Telefonul” poate fi extrem de eficientă, mai ales pentru escrocii care știu cum să se prefacă, având un discurs perfect. Discursul convingător îi poate permite să manipuleze oamenii cu într-o secundă. De obicei, hoțul va alege o persoană care pare vulnerabilă sau ocupată. Majoritatea oamenilor cad în plasă din cauza imprevizibilului, nu se așteaptă ca o astfel de situație să aibă loc. Metoda este întâlnită, de cele mai multe ori, în zone cu densitate mare de oameni, cum ar fi cele comerciale sau centrele orașelor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3059 secunde