Marinarii militari români, implicaţi în campania națională de vaccinare împotriva COVID-19

728
Marinarii militari români, implicaţi în campania națională de vaccinare împotriva COVID-19 - marinariimilitari-1618508775.jpg

Articole de la același autor

Forțele Navale Române continuă să sprijine campania națională de vaccinare împotriva COVID-19, prin organizarea si asigurarea bunei funcționări a trei centre de imunizare din Constanța, Mangalia și Babadag, județul Tulcea, precum și a trei call-center-uri de suport, instalate în Constanța, Tulcea și Brăila.

„Până la momentul actual, în cadrul centrelor de vaccinare organizate de Forțele Navale, au fost administrate peste 5.200 de doze de vaccin, din care 2.700 pentru personalul propriu al Ministerului Apărării Naționale, 1.500 pentru cadre militare în rezervă și în retragere, precum și 1.000 pentru persoane civile din afara MApN, care locuiesc în zona de responsabilitate a Forțelor Navale. Media zilnică a dozelor utilizate este de 90 de unități, care, în conformitate cu Strategia Națională de Vaccinare, sunt distribuite pe două fluxuri de vaccinare, atât pentru angajații MApN, cât și pentru populația civilă”, precizează purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale, Cornel Pavel.

Potrivit acestuia, militarii Forțelor Navale Române care încadrează cele trei call-center-uri, asigurând sprijinul populației civile privind vaccinarea, telefonic sau prin e-mail, în intervalul orar 8.00 - 22.00, preiau, pe durata timpului de lucru, în medie, aproximativ 800 de apeluri telefonice și email-uri, pentru consilierea cetățenilor români și străini de pe teritoriul României, cu privire la modalitatea de programare la vaccinare și metodologia de imunizare împotriva COVID-19.

 
În plus față de toate aceste activități, Componenta Operațională Navală asigură, 24 de ore din 24, o celulă de răspuns pentru situații de urgență, alcătuită din militari care coordonează implementarea ordinelor primite de la eșaloanele superioare.

„De menționat este faptul că, încă de la începutul pandemiei, militarii Forțelor Navale au executat instalarea Spitalului Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT), de pe Stadionul Portul din Constanța, și au asigurat sprijinul logistic și cu personal pentru această nouă unitate spitalicească. Instituţia militară rămâne un pilon de stabilitate şi sprijin constant, contribuind pe multiple planuri la bunul mers al societăţii româneşti, în situații de criză”, mai transmite reprezentantul Forțelor Navale Române.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4383 secunde