Metode prin care îți protejezi cardul bancar de înșelăciunile online

117
Metode prin care îți protejezi cardul bancar de înșelăciunile online - inselaciuni-carduri-bancare-1693755786.png

Articole de la același autor

Utilizarea cardurilor bancare în mediul online a devenit o parte din viața noastră cotidiană pe care nu o putem evita și un gest obișnuit în această eră digitală. Totuși, odată cu avantajele oferite de comenzile rapide și plățile rapide, au apărut și riscurile sporite de fraude online.

Din fericire însă, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a te proteja în mod eficient împotriva amenințărilor. Iar cunoașterea semnalelor de avertizare și implementarea unor practici de securitate solide pot face diferența între o tranzacție fără probleme și o potențială expunere la fraude financiare. Phishingul reprezintă o formă de fraudă cibernetică în care atacatorii încearcă să obțină informații confidențiale, precum parole, numere de card de credit sau alte date personale, prin manipulare și înșelăciune. Acest lucru se realizează de obicei prin mesaje de e-mail, mesaje text, site-uri web falsificate sau alte mijloace de comunicare electronice.

Pentru a evita eventualele înșelăciuni, nu furniza niciodată date personale sau informații despre cardul bancar prin e-mail sau pe site-uri web la care ai ajuns prin link-uri din e-mailuri – băncile și instituțiile financiare nu îți vor cere niciodată să furnizezi astfel de informații prin e-mail. Nu da click pe linkuri și nu deschide atașamente din e-mailuri provenite din surse necunoscute. Ține cont și activează autentificarea în doi pași (2FA) pentru contul tău bancar și alte servicii importante. Iar când primești un e-mail de la o instituție financiară sau altă organizație importantă, verifică atent adresa expeditorului. Phisherii pot folosi adrese care par similare cu cele reale, însă au diferențe neobservabile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1088 secunde