Migranți arabi, transportați în TIR-uri spre Occident. 10.000 de euro de "pasager"!

225
Migranți arabi, transportați în TIR-uri spre Occident. 10.000 de euro de

Articole de la același autor

Polițiștii și procurorii DIICOT au descins la șapte locații din Constanța, Argeș, Vâlcea, Hunedoara, Arad și municipiul București pentru destructurarea unei grupări infracționale spe-cializate în trafic de migranți. Anchetatorii spun că, în perioada ianuarie - aprilie, membrii grupării au recrutat, găzduit și transportat peste 150 de migranți arabi, pe ruta Turcia - Bulgaria - România, după care i-ar fi scos fraudulos din țară, peste frontiera româno-bulgară, având ca destinație finală mai multe state din spațiul Schengen. Liderii grupării ar fi fost mai mulți cetățeni turci, care îi racolau pe coordonatorii transporturilor de migranți, și ar fi acționat pe teritoriul Bulgariei și Turciei.

Anchetatorii spun că "șefii" grupărilor se ocupau, în prima fază, de racolarea și transportul transfugilor din Siria sau Irak spre Turcia, formând grupuri de migranți atât la Istanbul, cât și în Bulgaria, care erau transportate ilegal în Austria, Germania, Franța, Italia, Norvegia, Finlanda și Suedia. Apoi, alți membri ai grupării ar fi acționat pe teritoriul României și ar fi avut rolul de a prelua transfugii intrați ilegal în țară, de a le asigura cazarea, iar ulterior îmbarcarea în mijloacele de transport trimise de către organizatorii turci ai grupării. Alți membri ai grupării erau trans-portatori turci, racolați de liderii grupării pentru a-i prelua și îmbarca pe transfugi. Concret, oamenii legii spun că migranții erau transportați cu TIR-uri pline cu marfă.

"Mijloacele de transport utilizate în scopul traficării migranților erau în general uzate din punct de vedere tehnic, marfa fiind folosită doar ca mijloc de disimulare a transfugilor, iar actele de transport însoțitoare ale mărfii atestau date nereale", au explicat procurorii DIICOT.

Sumele percepute pentru traficarea unui migrant erau cuprinse între 5.000 și 10.000 euro. Anchetatorii arată că, în acest mod, gruparea a obținut foloase substanțiale. Opt persoane au fost conduse la sediul DIICOT pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră - Direcția de Combatere a Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : Bordeluri mascate sub afaceri "de masaj"
Pagina a fost generata in 0.5529 secunde