Mii de articole vestimentare, contrafăcute, la un pas să intre în România

131
Mii de articole vestimentare, contrafăcute, la un pas să intre în România - 1564298406388giurgiu2s4-1564300259.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit 8.247 articole textile, încălțăminte, marochinărie și parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, pe care patru cetățeni turci și doi cetățeni români au încercat să le introducă ilegal în țară.


În ultima săptămână, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.


În cadrul verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în cinci autocare, în compartimentele destinate bagajelor, cantitatea totală de 8.247 articole textile, încălțăminte, marochinărie și parfumuri susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt patru cetățeni turci și doi cetățeni români cu vârste cuprinse între 25 și 62 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să comercializeze bunurile și că nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.


Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 1.662.360 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare" faptă prevăzută și pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4991 secunde