Mircea Băsescu a dat în judecată statul român la CEDO

267
3
Mircea Băsescu a dat în judecată statul român  la CEDO - mirceabasescu-1481044357.jpg
Fratele fostului președinte al României, Traian Băsescu, a transmis o cerere de chemare a statului român în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Mircea Băsescu, prin avocatul său, Nelu Tașcă, cere instanței europene să explice de ce în cazul său instanța care a judecat contestația DNA privind eliberarea condiționată a stabilit menținerea în detenție.

Concret, se arată în documentul trimis CEDO, starea de sănătate a fratelui fostului președinte este una "precară" și că motivele menținerii sale în detenție nu ar fi unele obiective ci mai degrabă generate de "mediatizare excesivă a cazului" cât și de "presiunile politice", se arată în documentul citat de vocea.biz.

"Arăt faptul că reclamantul Băsescu Mircea este în prezent deținut ca urmare a condamnării sale și că acesta are o stare de sănătate precară, astfel cum reiese din documentele atașate acțiunii. Reclamantul îndeplinește de asemenea condițiile liberării sale condiționate, astfel cum va rezulta din înscrisurile atașate cererii noastre adresată Onoratei Curți", a notat avocatul Tașcă în adresa prin care solicită CEDO comunicarea acțiunii statului român.

În acest document avocatul amintește faptul că Mircea Băsescu este fratele lui Traian Băsescu, fost președinte al României și consideră că menținerea acestuia în detenție s-a datorat mediatizării excesive a cazului și a unei pretinse interferențe a politicului în actul de justiție. 

Comentează știrea

DODO
7 decembrie 2016
aveti putina rabdare !

daca iese PSD-ALDE-PMP-PRU o sa scapati toti . Mazare si Nicusor or sa dea un chiolhan de bucurie unde ve-ti fi invitati toti Problema este ca sinteti prea multi si nu aveti loc

rex
7 decembrie 2016
Lichelism!

Lichelism in stare pura! Cine avea dubii ca aceste lichele nu au tupeu porcesc si asta dupa ce "justitia independenta" a facut tot posibilul ca javra sa ramana cu banii tiganilor si sa faca un pic de "piosenie" dupa gratii!

CE
7 decembrie 2016
semidocti

"ve-ti fi" vai de gramatica limbii romane... Cat despre articol....politica- o mizerie care dezbina societatea

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3526 secunde