Mircea Băsescu, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare

228
Mircea Băsescu, condamnat definitiv  la patru ani  de închisoare  cu executare - mirceabasescu-1466083714.jpg

Articole de la același autor

Judecătorii Curții de Apel Constanța au decis, ieri, printr-o sentință definitivă, ca fratele fostului președinte al României, Mircea Băsescu, condamnat în primă instanță la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, să își ispășească pedeapsa. De asemenea, Marian Căpățână rămâne cu condam-narea de trei ani de închisoare cu exe-cutare, pentru complicitate la trafic de influență.


Fratele lui Traian Băsescu este acuzat că ar fi luat mită de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru soluții favorabile în instanță.


Curtea de Apel Constanța a mai decis "confiscarea specială" de la Marian Căpățână a sumei de 265.000 de euro și a înlăturat dispozițiile privind con-fiscarea acestei sume de la Mircea Băsescu. Totodată, instanța a ridicat măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile ale lui Mircea Băsescu.


"Cum să mi se pară decizia? Nedreaptă", a fost reacția lui Mircea Băsescu, la România TV.


În 8 ianuarie, magistrații Tribunalului Constanța i-au condamnat pe Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență, iar pe Marian Căpățână la trei ani de închi-soare cu executare, pentru complicitate la trafic de influență. Decizia instanței nu era definitivă și a fost contestată la Curtea de Apel Constanța de DNA, pe de o parte, și de Mircea Băsescu și Marian Căpățână, de cealaltă parte.


Ce spun procurorii DNA


Potrivit procurorilor DNA, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit 250.000 de euro de la denunțătorul Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de Sandu Anghel (tatăl lui Florin Anghel), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie con-damnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.


Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost arestați preventiv și, ulterior, la domiciliu, din 19 iulie 2014 până în 24 iunie 2015.


Referitor la condamnarea fratelui său, Traian Băsescu a afirmat, într-o postare pe Facebook: 
"În privința condamnării fratelui meu, nu am de făcut niciun comentariu, fiind o hotărâre definitivă a instanței, indiferent ce cred eu. Este o hotărâre definitivă prin care a fost condamnat la patru ani de închisoare, dar măcar Curtea de Apel Constanța nu a mai reținut obligații de plată, din câte înțeleg", a scris fostul președinte al României pe pagina sa de socializare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.367 secunde