Nouă cetățeni irakieni, opriți de polițiștii de frontieră din drumul spre vestul Europei

86
Nouă cetățeni irakieni, opriți de polițiștii de frontieră din drumul spre vestul Europei - 9cetateni-1537269830.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga au depistat nouă cetățeni din Irak care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, intenționând astfel să ajungă într-un stat din vestul Europei.


În data de 17.09.2018, în jurul orei 19.10, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga, județul Timiș, în baza unor informații deținute la nivelul sectorului, au desfășurat în imediata apropiere a graniței cu Serbia, în localitatea de frontieră Teremia Mică, o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, oprind un grup de nouă persoane care se îndrepta spre teritoriul statului vecin.


În urma verificărilor preliminare, grupul de cetățeni străini nu își justifica prezența în zonă, fiind condus la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga pentru cercetări.


În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din nouă cetățeni irakieni, doi bărbați, două femei și cinci copii, toți fiind solicitanți de azil în România.


Totodată, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cetățenii irakieni au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, deoarece intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.


Persoanele în cauză au fost predate Centrului de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.


Cercetările s-au desfășurat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2047 secunde