Noua senzație printre consumatorii de droguri: anestezicul pentru reptile!

261
2
Noua senzație printre consumatorii de droguri: anestezicul pentru reptile! - nouasenzatieconsumatoridroguri-1403283979.jpg

Articole de la același autor

Consumul de substanțe psiho-active, cunoscute drept "etnobotanice", înregistrează creșteri îngrijorătoare în întreaga Europă și inclusiv în țara noastră. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiștii din lupta antidrog și pe care au publicat-o în Raportul privind consumul de droguri 2014. Peste 80 de noi substanțe psihoactive au apărut pe piața neagră a drogurilor, ba mai mult, au notat specialiștii, s-a descoperit că medicamente retrase de la vânzare și compuși pentru animale ajung să fie vânduți consumatorilor de droguri. "A fost detectat un număr crescut de medicamente și compuși care au un uz legitim, dar care sunt vânduți pe piața ilicită ca «droguri legale». De exemplu, pregabalin, folosit în tratarea anxietății, carfentanil - folosit ca anestezic pentru animale mari (n.r. de exemplu, pentru reptile) și fenazepam - substanța utilizată în scop științific sau ca diazepam. Originea acestor medicamente nelegitime diferă: pot fi deturnate de pe piața reglementată sau pot fi importate din afara U.E.", au precizat specialiștii Agenției Naționale Antidrog. 


"Recent, au apărut noi opioizi sintentici și halucinogene, foarte potente din punct de vedere farmacologic, astfel încât din cantități mici se pot produce doze multiple. Este cu atât mai greu să fie detectate, cu cât aceste substanțe sintetice sunt mai potente, pentru că în sânge concentrația acestora este foarte mică", se mai arată în studiul publicat. De precizat că tendința în întreaga Europă este să fie incriminată vânzarea, iar nu posesia de "etno-botanice".


Comentează știrea

DODO
22 iunie 2014
drog

Mai trebuia sa dai si instructiunile de folsire,ca denumirile le-ai insirat ! Asa ceva nu se divulga , isteat-o. Cind scrii gindeste si la efectele posibile! "Ziaristi" facuti la apelul de seara.

stan
21 iulie 2014
idiot e cel drogat

Asta e culmea poate apare un drogat naibi pe site si .....incearca cine e de vina:ziaristul sau drogatul ........ .Sincer acum putina vina are si ziaristul dar foarte putina .Dar cel mai vinovat e cel care se drogeaza

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5545 secunde