O minge de foc a fost vizibilă în largul Mării Negre. Sfera de foc s-a văzut din stațiunea Olimp

4464
O minge de foc a fost vizibilă în largul Mării Negre. Sfera de foc s-a văzut din stațiunea Olimp - 62486842-1727713672.jpg

Articole de la același autor

Un fenomen care ridică multe semne de întrebare a fost surprins în largul Mării Negre, în timpul furtunii de duminică seară. Deasupra mării a fost filmată ceea ce specialiștii în chimie spun că este explozia unei pungi de gaze.


Aceasta s-ar fi desprins de pe fundul apei și ajunsă la suprafaţă este posibil să fi fost aprinsă de un fulger. Zona care se luminează deasupra mării se află la circa 180 de kilometri de mal, estimează specialiștii care au analizat aceste secvențe. Înregistrarea a fost făcută duminică seară la ora 23 și 16 minute, de o cameră care transmite în direct imagini din stațiunea Olimp, informează stirileprotv.ro


Șefa departamentului de chimie și inginerie chimică de la Universitatea Ovidius din Constanța, Anca Sterpu, este de părere că bila de lumină a fost provocată de explozia unor acumulări de gaze.


Anca Sterpu, inginer chimist: „Arată ca o explozie, cu furtuna, ceva... să fi fost vreun fulger care să fi antrenat.”
Varianta este susținută și de alți specialiști.


Adrian Bâlba, biolog: „Marea Neagră poate elimina bule de gaze inflamabil, în anumite condiții, mișcări tectonice în special, pot să genereze desprinderi, dezechilibre și desprinderea unor bule de gaz care să iasă la suprafață”
Alex Trandafir, climatolog: „Dacă există un fulger care se descarcă în mare și avem o pungă din asta de gaz la suprafață, poate să declanșeze o explozie, dacă avem și gazul și cantitatea de oxigen suficientă care să pornească și să mențină explozia.”


Aplicațiile de specialitate ne arată că în momentul în care camerele de supraveghere din Olimp au surprins pala de foc deasupra mării, poziția Lunii era sub linia orizontului. Tocmai de aceea, cercetătorii emit ipoteza potrivit căreia mingea de foc să fie urmarea unei explozii.


În Marea Neagră, la adâncimi mai mari de 200 de metri, se află cantităţi mari de hidrogen sulfurat - spun specialiștii. Se cercetează dacă acest gaz ar fi cauza.


Anca Sterpu, inginer chimist: „Până acum nu s-a întâmplat niciodată să explodeze aceste depozite, să ajungă la suprafață ca să se poată descompune și să poată să elibereze componentul explozibil.”


Autoritatea Navală, Ministerul Apărării și Agenția Națională de Resurse Minerale au transmis că nu au date cu privire la o posibilă explozie în Marea Neagră, dar că investighează ce s-ar fi putut întâmpla în larg.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2341 secunde