O șoferiță și-a recuperat permisul pentru că imaginile surprinse de camera de bord l-au contrazis pe polițist

465
O șoferiță și-a recuperat permisul pentru că imaginile surprinse de camera de bord l-au contrazis pe polițist - yxnoptjhzjjiztm5zwu3y2u2owizywrj-1649072639.jpg

Articole de la același autor

O șoferiță din București, lăsată fără permis pentru că nu i-a acordat prioritate de trecere unui pieton, a obținut în instanță anularea procesului-verbal de contravenție. Decizia a fost luată pe baza imaginilor surprinse de camera de bord a mașinii.


Printr-un proces deschis la Judecătoria Sectorului 4 București, o șoferiță amendată cu 580 de lei și lăsată fără permis de conducere pentru 30 de zile pentru că nu i-a acordat prioritate de trecere unui pieton, a cerut anularea procesului-verbal de contravenție, arătând că „situaţia de fapt consemnată în cuprinsul procesului verbal de contravenţie nu corespunde realităţii”.


Șoferița a mai arătat că „se afla pe banda a treia, situată în vecinătatea liniei de tramvai, însă niciun pieton nu se afla angajat în traversare, situaţia de fapt fiind înregistrată cu camera video aflată la bordul maşinii”.


Poliția Capitalei a depus întâmpinare prin care a cerut menținerea sancțiunii pentru că „situaţia prezentată de petentă nu corespunde realităţii, întrucât aceasta a fost sancţionată contravenţional pentru faptul că la data de 29.10.2021, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, aflaţi pe sensul său de mers”.


Imaginile, de partea șoferiței


Judecătoria Sectorului 6 a admis cererea șoferiței și a anulat procesul-verbal de contravenție, constatând că imaginile surprinse de camera de bord contrazic constatările polițistului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6869 secunde