Opt militari din Forțele Navale Române, instruiţi la bordul unui submarin

173
Opt militari din Forțele Navale Române, instruiţi la bordul unui submarin - x-opt-militari-1698402178.jpg

Articole de la același autor

În perioada septembrie-octombrie 2023, opt militari din Forțele Navale Române au participat la Programul de Instruire pentru Submariniști la Școala de Instruire pentru Submariniști din cadrul Divizionului de Submarine a Forțelor Navale Portugheze.


În cadrul cursului, marinarii militari români au parcurs module complexe de instruire referitoare la operații sub apă, suportul logistic și mentenanța submarinului, comunicații, elemente constructive a platformei, evaluarea pagubelor și salvare din submarinului avariat.


De asemenea, reprezentanții Forțelor Navale Române au executat un modul de instrucție în imersiune la bordul submarinului portughez NRP Arpao, în Oceanul Atlantic.


Săptămâna aceasta, a avut loc ceremonia de absolvire a cursului, la care au participat și reprezentanți ai Ambasadei României în Republica Portugheză și ai Forțelor Navale Portugheze.


Activitatea de instruire derulată, atât în modul teoretic, cât și practic, contribuie la dezvoltarea cunoștințelor la nivel procedural, pe palierul tactic-operativ, iar, ulterior parcurgerii acestui curs, personalul participant la instruire va fi implicat în procesul de adaptare a documentelor normative specifice deja existente la nivelul Forțelor Navale Române și a elementelor doctrinare din domeniul folosirii în luptă a submarinelor, precum și din perspectiva luptei împotriva submarinelor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6667 secunde