Panouri pentru reducerea poluării fonice, pe marginea DN 22, la Lumina

213
Panouri pentru reducerea poluării fonice, pe marginea DN 22, la Lumina - panourilumina-1655316531.jpg

Articole de la același autor

Lucrătorii Companiei Naționale a Administrare a Infrastructurii Rutiere sunt pe ultima sută de metri cu montarea panourilor fonoabsorbante, pe marginea DN 22, în dreptul localității constănțene Lumina. Lucrările au demarat în luna aprilie, în cadrul proiectului „Implementare planuri de acțiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier–Etapa 2011-2016: Achiziție, transport și montare panouri fonoabsorbante”.

În repetate rânduri, în ultimii ani, locuitorii din zona DN 22 au semnalat faptul că este nevoie de luarea de măsuri pentru reducerea poluării fonice, având în vedere distanța mică dintre case și șoseaua națională.

„Sectorul de drum stabilit pentru a se amplasa panouri fonoabsorbante va fi DN22, de la poziția 283+800 la 286+100. Lungimea de drum care include panouri fonoabsorbante este de 2,3 km și începe de la intersecția DJ226 (str. Năvodari) până la podul CF spre Tulcea. Mai mult, odată cu implementarea acestui proiect se va restricționa accesul pe E87/DN 22 de pe străzi adiacente, urmând ca străzile Crizantemelor, Pelican și Liniștei să fie singurele care vor mai avea ieșire spre drumul național/european”, au transmis reprezentanții Primăriei Lumina.

Se estimează că, în primul an după montare, poluarea fonică se va reduce cu aproximativ 40%. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5149 secunde