Patronii sclavilor de la Kogălniceanu au ajuns după gratii

4490
Magistrații de la Judecătoria Constanța au emis, ieri, mandate de arestare preventivă pe numele celor cinci bărbați acuzați că sechestrau mai multe persoane la fermele lor din localitatea Mihail Kogălniceanu.
În urma audierilor, judecătorii au dispus ca frații Mihăiță și Mișu Caratană, de 42, respectiv, 45 de ani, Ion Vișan, de 36 de ani, Enache Cristian Șapte, de 23 de ani, și Liviu Gheorțu, de 43 de ani, să ajungă în arestul IPJ Constanța pentru o perioadă de 29 de zile, sub acuzația de lipsire de libertate. Cu toate acestea, decizia magistraților de la Judecătoria Constanța nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Constanța.
În cursul zilei de marți, aproximativ 200 de polițiști și jandarmi au descins concomitent în 14 imobile situate pe raza localităților Mihail Kogălniceanu, Târgușor și Cogealac, deoarece omenii legii aveau informații că mai multe persoane sunt ținute sechestrate. Acțiunea a început la ora 4,00 dimineața, iar în urma descinderilor au fost găsite 30 de persoane angajate fără forme legale ca îngrijitori de animale, la mai multe ferme de pe raza celor trei localități.
Mulți dintre cei sechestrați au reclamat polițiștilor că au venit din diverse localități ale județului pentru a-și căuta de muncă la fermă. Inițial, ei s-au înțeles cu patronii pentru anumite sume de bani, cazare și primirea de hrană în timpul zilei, însă aceștia nu s-au ținut de cuvânt. Victimele au mai precizat că în momentul în care au vrut să plece de la fermele lor, au fost bătuți și obligați să muncească în continuare ca sclavii, fără să mai primească niciun ban. Oamenii legii au strâns probe care demonstrează că vinovați de sechestrarea munci-torilor erau frații Mihăiță și Mișu Caratană, Ion Vișan, Enache Cristian Șapte și Liviu Gheorțu. Drept urmare, ei au fost arestați pentru lipsire de libertate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3818 secunde