Pedepse grele cu închisoarea pentru cei doi concubini care sechestrau bătrâni pentru a le lua casele

1669
Vineri, magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus condamnarea la ani grei de închisoare a celor doi concubini care sechestrau persoane în vârstă pentru a le determina să semneze documente prin care cedau proprietățile infractorilor.
Costache Stoiciu a fost condamnat la 12 ani de închisoare, iar Lucica Mihai - la 8 ani de detenție, pentru comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și înșelăciune. Cei doi sunt obligați, în solidar, la plata unor daune morale de 3.000 de lei către partea vătămată Paula Minea, tot 3.000 de lei către Stela Minea, 5.000 de lei către Alain Titus Aftanasiu, 3.000 de lei către Ioana Magdalena Dinicuță, cât și 13.366 de lei - daune materiale către Stela Minea. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Constanța.
Potrivit rechizitoriului, Lucica Mihai și Costache Stoiciu au pus la cale un plan de a le escroca pe surorile Stela și Paula Minea, două constănțence în vârstă de 85 de ani, respectiv 80 de ani. Ancheta a scos la iveală că, în luna septembrie 2008, cei doi le-au luat cu forța de acasă pe surorile Minea și le-au obligat să stea în locuința lor din Palazu Mare. Tot împotriva voinței lor, octogenarele au semnat, sub amenințare, o procură de vânzare a apartamentului din Constanța și una pentru ridicarea pensiilor în favoarea Lucicăi Mihai.
Conform cercetărilor, ajutați de același notar, concubinii le-au forțat pe surorile Minea să îi facă lui Stoiciu un testament universal pentru toate bunurile lor, cu ajutorul unei adeverințe medicale false, în care femeia avea diagnosticul "clinic normal", deși în realitate nu era nici pe departe așa.
Procurorii precizează că cei doi inculpați le-au luat cu forța pe bătrâne din casă, noaptea, pentru a nu fi văzuți de vecini, și le-au dus acasă la ei, unde le-au ținut sechestrate din 30 august până în 8 septembrie 2008. Stoiciu și Mihai au profitat de vârsta înaintată a celor două, de faptul că sunt singure pe lume și le-au pus gând rău. Amenințate fiind, ele nu au avut puterea să se opună. În fața instanței, cei doi concubini au încercat să se apere spunând că nu au avut niciodată intenția de a le înșela pe bătrâne și că, după încheierea tuturor formalităților prin care le erau cedate imo-bilele, urmau să facă și un act autentificat în care să scrie că le vor îngriji pe surorile Minea până la moarte.
Ulterior, anchetatorii au stabilit că Stoiciu a mai încercat aceeași metodă de a obține ilegal un apartament, în anul 2007, când l-a sechestrat pe Alain Titus Aftanasiu, în casa unui amic din Gârliciu. Nu a reușit să își ducă planul la capăt pentru că bărbatul a scăpat și a anunțat Poliția.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1896 secunde