Percheziţii la Constanţa: 11 suspecţi de proxenetism au fost reţinuţi

127
Percheziţii la Constanţa: 11 suspecţi de proxenetism au fost reţinuţi - fonddescinderidroguri21413312025-1652355093.jpg
Opt persoane au fost arestate preventiv şi alte patru sunt cercetate pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi proxenetism, în urma unor percheziţii coordonate de procurorii constănţeni, efectuate în mai multe judeţe, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.


De asemenea, în urma percheziţiilor derulate pe 10 mai, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 8 muguri de substanţă vegetală, 2 grindere şi foiţe pentru confecţionat ţigarete, precum şi 7.980 lei şi 14.110 euro, dar şi 6 autoturisme. Au mai fost ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, carduri bancare, telefoane mobile, cartele SIM, obiecte vestimentare şi alte obiecte specifice desfăşurării activităţii de prostituţie.


Unsprezece dintre persoanele suspectate de proxenetism au fost iniţial reţinute, un al doisprezecelea suspect aflându-se în penitenciar, unde execută o pedeapsă într-un alt dosar penal.


"12 persoane sunt cercetate pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi proxenetism, 11 dintre acestea fiind conduse la audieri, iar, în baza probatoriului administrat în cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea acestora, pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă. În cursul zilei de ieri, 11 mai, cei 11 au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, fiind admisă propunerea pentru 8 dintre aceştia, iar, faţă de ceilalţi 3, a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile. Cu privire la cea de-a douăsprezecea persoană, aceasta se află încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă, unde execută o pedeapsă privativă de libertate", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.


Conform sursei citate, din cercetări a reieşit că, în perioada 2020 - 2022, persoanele bănuite ar fi înlesnit practicarea prostituţiei şi ar fi beneficiat, în mod direct sau prin intermediari, de sume de bani, în lei şi valută, provenite din aceste activităţi, care au fost desfăşurate atât în mai multe oraşe din România, cât şi în străinătate.


Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, precum şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Constanţa.


La percheziţii au participat poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, precum şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Dâmboviţa, Vrancea, Ialomiţa, Tulcea, Prahova, Bacău, Călăraşi, Galaţi şi Buzău.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8092 secunde