Percheziții la suspecți de evaziune fiscală

99
Percheziții la suspecți de evaziune fiscală - politiemascatijandarmipercheziti-1380552296.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, polițiștii de la Direcția de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Române au efectuat 35 de percheziții la domiciliile și imobilele mai multor suspecți, acuzați că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste șapte milioane de lei, prin evaziune fiscală. 

Polițiștii au descins în județele Bihor, Timiș, Dolj, Argeș, Ilfov și în municipiul București, într-un dosar aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, patru persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 39 de ani, sunt suspectate că ar fi coordonat gruparea infracțională, care acționa pe raza județelor Bihor, Timiș, Argeș, Dolj, Ilfov și a municipiului București.

Cei patru sunt suspectați că, în perioada 2011 - 2013, în calitate de reprezentanți ai unor societăți comerciale cu sediul în mai multe județe din România, ar fi efectuat achiziții intracomunitare de mărfuri de la diverse firme din Ungaria, în urma cărora ar fi întocmit documente justificative false de livrare, prin care erau simulate operațiuni fictive, respectiv livrări intracomunitare de produse agroalimentare, efectuate către firme din Ungaria, Bulgaria și Belgia. Mărfurile erau, în realitate, valorificate pe teritoriul României.

De asemenea, cele patru persoane sunt suspectate că ar fi achiziționat mărfuri de pe teritoriul național și, ulterior, ar fi simulat livrări intracomunitare către firme fantomă maghiare și de la acestea către firme fantomă românești, de unde marfa era valorificată tot către destinatarii finali din România.

Ambele modalități erau folosite de suspecți pentru a eluda plata T.V.A. – ului datorat bugetului consolidat al statului.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii de investigare a fraudelor au ridicat, în vederea cercetărilor, documentele contabile ale firmelor implicate, sisteme de calcul, laptop-uri, ștampile, token-uri și carduri bancare.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat se ridică până în prezent la aproximativ 7 milioane lei.

După finalizarea perchezițiilor, suspecții vor fi conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor pentru audieri, cercetările urmând a fi extinse și față de ceilalți membri ai grupării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4179 secunde