Peste 170 de cazuri de hepatită cu debut brusc la copii, identificate în Marea Britanie

185
Peste 170 de cazuri de hepatită cu debut brusc la copii, identificate în Marea Britanie - hepatita-1652459419.jpg

Articole de la același autor

Peste 170 de cazuri de infectări cu noul tip de hepatită au fost depistate la copii în Marea Britanie. Din fericire, nu a fost înregistrat niciun deces. Agenția britanică pentru securitate sanitară spune că numărul cazurilor de hepatită cu origini necunoscute este în continuă creștere. Majoritatea cazurilor au fost depistate la copii mai mici de zece ani iar cauza exactă a adenovirusului nu este încă cunoscută


Potrivit Agenţiei britanice pentru securitate sanitară (UKHSA), au fost recenzate alte 13 cazuri, numărul total al cazurilor în Regatul Unit ajungând la 176 în data de 10 mai.

Potrivit Realitatea.net oficiali din domeniul sanitar continuă să investigheze cazurile de hepatită cu debut brusc la copiii cu vârsta sub 10 ani identificate începând cu ianuarie 2022.

Virusurile obişnuite care cauzează hepatită (de la hepatita A la hepatita E) nu au fost detectate în aceste cazuri.

Cazurile vizează în principal copii cu vârsta sub cinci ani, care au prezentat iniţial simptome de gastroenterită (diaree şi greaţă), urmate de instalarea icterului, informează Agerpres.

Ca parte din investigaţie, un număr mic de copii cu vârsta peste 10 ani sunt de asemenea monitorizaţi, a precizat UKHSA.

Ancheta continuă să sugereze o asociere cu un adenovirus, detectat cel mai frecvent în mostrele analizate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3463 secunde