Medicii sunt în alertă! HEPATITA depistată în Europa și SUA, confirmată și în România

328
Medicii sunt în alertă! HEPATITA depistată în Europa și SUA, confirmată și în România - hepatita-1650878415.jpg

Articole de la același autor

Cazurile neobișnuite de hepatită la copii se răspândesc rapid în lume. După mai multe cazuri depistate în mai multe țări din Europa și în SUA, au fost confirmate câteva și în România. Medicii sunt în alertă după primul caz identificat în București, relatează Realitatea.net 


A fost confirmat primul caz de hepatită misterioasă la un copil din București. Medicii sunt deja în alertă și vor să descopere de unde provine virusul, pentru că în probele de laborator recoltate nu există o legătură între această boală ce pare complet necunoscută și celelalte virusuri A,B,C,D,E.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), primele ipoteze au luat în calcul modificarea unui adenovirus. Cel puțin 169 de cazuri de hepatită acută cu origine necunoscută, la copii cu vârste cuprinse între o lună și 16 ani, au fost identificate în 11 țări, a anunțat OMS. Dintre cazurile depistate, cel puțin un copil a murit și alți 17 au avut nevoie de transplant hepatic, potrivit CNN.


Până în prezent au fost confirmate cazuri în Europa și Statele Unite. Marea Britanie investiga acum două săptămâni un număr total de 74 de cazuri de hepatită - sau inflamație hepatică - la copii, de la începutul acestui an. Aceștia nu au exclus complet nici COVID-19 ca posibilă cauză. Părinții au fost avertizați în legătură cu posibile simptome care anunță icterul. Este vorba de 49 de cazuri în Anglia, 13 în Scoția și 12 în Țara Galilor și Irlanda de Nord. Numărul lor a ajuns acum la 114. Între timp, au apărut și 13 cazuri în Spania, 12 în Israel, 9 în Statele Unite și un număr mai mic de cazuri confirmate în Danemarca, Irlanda, Olanda, Italia, Norvegia, Franța, România și Belgia, potrivit OMS.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6664 secunde