Peste 30.000 de țigarete de contrabandă, confiscate

115
1

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au confiscat nu mai puțin de 33.200 de țigarete de contrabandă, transportate de un cetățean român cu un autoturism în municipiul Constanța, respectiv ascunse și nedeclarate de un marinar străin pe o navă aflată în Portul Constanța.

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Constanța, aflați în misiune în municipiul Constanța, au acționat pe linia prevenirii și combaterii con-trabandei cu produse din tutun, oprind pentru control un Volkswagen Golf, condus de un bărbat de 37 de ani, cu domiciliul în județul Constanța. În urma veri-ficărilor autoturismului, oamenii legii au descoperit 23.200 de țigarete cu timbru de Ucraina, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență.

De asemenea, o echipă comună formată din polițiști de frontieră ai Gărzii de Coastă și lucrători vamali a efectuat controlul unei nave sub pavilion Tanzania, ancorată în Portul Constanța. În cabina unui marinar, au fost găsite ascunse și nedeclarate 10.000 de țigarete netimbrate.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de țigarete, evaluată la 17.600 lei, iar autoturismul, în valoare de 3.000 euro, a fost indisponibilizat în vederea conti-nuării cercetărilor.

Cetățeanul român și marinarul străin s-au ales cu dosare penale pentru contrabandă cu produse din tutun și evaziune fiscală, cerce-tările fiind instrumentate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. 

Comentează știrea

Dan
14 octombrie 2013
Contrabanda sau hotie legiferata?

Se stie bine faptul ca, tigarile de pe piata fabricate in Romania,sunt extrem de proaste si extrem de scumpe.Ca statul vrea sa jecmaneasca pe fumatori este foarte bine stiut,la fel cum tot statul ucigas mentine pe rafturi alimente cu tot felul de chimicale nocive pe care le consuma si nefumatorii.Daca preturile sunt aproape prohibitive fata de nivelul de trai execrabil,natural ca va exista contrabanda si bine ca exista !Scadeti pretul tigarilor si asa proaste si veti lovi in contrabandisti! Eu cumpar de unde gasesc mai ieftin,multam cui vinde asa!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Afaceri ilegale cu icre de Manciuria
Pagina a fost generata in 1.9035 secunde