Poliția se laudă cu mai puține infracțiuni. Uită să spună că oamenii au fost carantinați!

340
Poliția se laudă cu mai puține infracțiuni. Uită să spună că oamenii au fost carantinați! - capturadroguri1-1613922376.jpg

Articole de la același autor

Cifrele centralizate de ofițerii Poliției Române, cu ocazia realizării bilanțului privind activitatea desfășurată în anul 2020 arată că „siguranța cetățeanului a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani”. Astfel, criminalitatea sesizată a scăzut cu 12%, infracțiunile judiciare cu 14%, iar numărul infracțiunilor stradale cu 24%. În domeniul rutier, în anul 2020, numărul accidentelor grave a scăzut cu 27%, cel al persoanelor decedate în astfel de evenimente cu 12%, iar numărul persoanelor rănite a scăzut cu 33%.

Se impune precizat că toate aceste scăderi au avut loc pe fondul restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, inclusiv a perioadelor de carantinare. Prin urmare, scăderile nu sunt relevante, arată că mai mulți polițiști, în condițiile în care încă din martie 2020 s-a atras atenția că „s-a luat piciorul de pe accelerație” în ceea ce privește soluționarea dosarelor penale, în favoarea impunerii și vegherii la respectarea măsurilor anti-COVID-19.

În altă ordine de idei, cea mai importantă captură de droguri din 2020 a avut loc în Portul Constanța: este vorba despre 1,5 tone de hașiș și peste o tonă de pastile de captagon, valoarea de piață a stupefiantelor fiind estimată la 70 milioane de euro. Captura a avut loc la sfârșitul lunii august 2020, pe o navă care venea din Portul Latakia, din Siria, încărcată cu 40 de tone de produse nealimentare. Nava a tranzitat Turcia și avea ca destinație finală Portul Constanța.

„Drogurile identificate erau disimulate între recipientele de carton cu marfă transportată legal, astfel încât să se evite descoperirea acestora prin mijloace tehnice specifice de detectare a acestor substanțe. Marfa de acoperire, săpun organic cu o densitate foarte mare, avea menirea de a masca drogurile. Comprimatele de tip captagon, cunoscut și sub denumirea de „drogul jihadului”, au, în mod uzual, un conținut ridicat de amfetamină”, au precizat anchetatorii.

Valoarea de piață a drogurilor capturate este de aproximativ 80.000.000 de euro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5275 secunde