Polițist constănțean arestat pentru complicitate la dare de mită

1460
5
Polițist constănțean arestat pentru complicitate la dare de mită - arest-1359534983.jpg
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus reținerea, pe timp de 24 de ore, a lui Nicolae Rusu, cercetat pentru dare de mită, și Petre Larie, agent de poliție în cadrul Serviciului de Intervenții Speciale Constanța, pentru complicitate

la dare de mită.

Oamenii legii au descoperit că, pe 22 ianuarie 2013, Nicolae Rusu a fost depistat de polițiști, la ieșirea din portul Constanța, la Poarta 6, împreună cu alți doi indivizi, în timp ce transportau 50 de saci încărcați cu cărbune, cu o greutate de 1.5 tone.

Aceștia s-au ales cu dosar penal, care a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Încă din momentul depistării sale, Nicolae Rusu a insistat ca această "problemă", a faptului că a fost prins, să fie rezolvată în alt mod, lăsând impresia polițiștilor că dorește să ofere bani în schimbul neîntocmirii dosarului penal. Acesta a mai precizat că este singurul mod în care se pot rezolva lucrurile, pentru că, în caz contrar, va avea probleme la locul de muncă. Cu alte cuvinte, Nicolae Rusu i-a propus polițistului să îi ofere anumite "atenții" pentru a nu întocmi dosar penal și, de asemenea, pentru a nu preda cărbunele înapoi unității, pentru că va fi dat afară.

Pe 25 ianuarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus declinarea cauzei privindu-l pe bărbat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, întrucât existau indicii de săvârșirea a infracțiunii de dare de mită.

În aceste condiții, pe 28 ianuarie, ofițerii Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au organizat un flagrant pentru a-l prinde pe Nicolae Rusu.

De asemenea, în aceeași zi, în timp ce procurorul de caz organiza activitatea, agentul de poliție P.V.A., din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța s-a prezentat în fața acestora, formulând un denunț cu privire la faptul că, în dimineața de 28 ianuarie, a fost contactat la birou de agentul de poliție Petre Larie, din cadrul S.O.S. Constanța, care i-a cerut să-l ajute în legătură cu învinuitul Nicolae Rusu, care era cercetat de polițiști pentru furtul din portul Constanța. Acesta a precizat că Nicolae Rusu a pregătit o sumă de bani frumușică pe care le-o va oferi cu ocazia audierilor.

Ulterior, Petre Larie l-a sunat pe Nicolae Rusu, pentru a-l asigura că a discutat cu cei doi polițiști. De asemenea, polițistul l-a instruit asupra modului de comportare privind oferirea sumei de bani.

Ofițerii DGA au organizat flagrantul, în urma căruia l-au surprins pe Nicolae Rusu, în timp ce oferea 1.500 de lei unui ofițer din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța.

Ieri, oamenii legii au formulat o propunere de arestare preventivă pentru Nicolae Rusu, pentru dare de mită, și Petre Larie, pentru complicitate la infracțiunea de dare de mită.

Comentează știrea

de la un coleg
30 ianuarie 2013
stire tare

foarte bine politia sa si faca treaba eu daca as putea sa l ajut in loc de 3 ani sa faca 7 l as ajuta. astea sunt blesteme de la altii.

de la alt coleg
13 februarie 2013
sa ti fie de bine

domnul rusu crede ca i portul lui tasu' sa fure si sa mai dea si mita . oricum el era vizat mai demult cu furtul de carbune din port , culmea ca el radea de altii si a intrat el . si eu daca as putea sa l ajut in loc de 5 ani sa ia 10. un taran care se credea stilat.

EU
22 aprilie 2013
Pentru tine si familia ta...

....In primul rand comparatia dintre noi ar insemna sa-ti creasca valoarea simpaticule , iar daca-i stii ca tu urmezi ar insemna ca nici fuga din tara nu te-ar scapa, cu privire la familia ta aia care nu exista ai observat ca usor usor va cam rariti , usor dar sigur tu si "familia" ta.....sunt prea demn de numele meu si prea sus pentru tine ....vezi-ti de necunoasterea informatiilor si de prostia ta ca multe zile n-o mai duci "PRIETENUL MEU "...sa-ti dea d-zeu tie tot ce mi-ai dorit tu mie "STILATULE"....esti praf....de stele...

Răspuns la: sa ti fie de bine
Adăugat de : de la alt coleg, 13 februarie 2013
domnul rusu crede ca i portul lui tasu' sa fure si sa mai dea si mita . oricum el era vizat mai demult cu furtul de carbune din port , culmea ca el...
4. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Canadianu
4 mai 2013
NIRVANA : "alfa si omega"

Va urez multe impliniri si realizari pe anul 2013 , de fapt ce-mi doriti voi mie sa va dea Dzeu voua si copiilor vostri ... ca mesaj , va spun ca dupa ce se vor termina toate tergiversarile astea "melancolice" , va voi relata scriptic desigur , cam tot ce s-a intamplat cu adevarat si nu ceea ce scriu ziarele , oricare ar fi ele. Cunoste-ti probabil ca media actioneaza in baza unor informatii sau scurgeri de informatii. "SIFOANE" , in termenii cunoscuti multimii , si de cele mai multe ori neverificate in clar , deoarece timpul inseamna bani , si-atunci actioneaza cealalta emisfera neuronala a celor putini... sincer nu s-a intemplat asa , dar ..... dupa ... daca doreste cineva sa afle adevarul !!!??? voi descrie totul , cu zile si cu ore , am scris totul si am fotografiat si banii inainte de ai inmana , deci pot spune si seriile acestora in cazul in care nu voi reusi sa incarc vreo fotografie . Eu va iubesc asa cum sunteti, si va doresc mult succes... eu am , Multumesc ! PASTE FERICIT !

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.3042 secunde