Poliţiştii de penitenciare amenință cu proteste! „Nu ne-am primit restanţele salariale”

2041
1
Poliţiştii de penitenciare amenință cu proteste! „Nu ne-am primit restanţele salariale” - politisti-1710020913.jpg

Articole de la același autor

Poliţiştii de penitenciare au anunțat, ieri, că problema restanţelor salariale nu a fost rezolvată, aşa cum le-a promis premierul Marcel Ciolacu, şi cer o întâlnire de urgenţă cu ministrul Justiţiei.

”Poliţiştii de penitenciare se simt traşi pe sfoară de către prim-ministrul Marcel Ciolacu. Premierul a promis reprezentanţilor organizaţiilor sindicale că, în luna martie 2024, va rezolva o parte din problema restanţelor salariale ale poliţiştilor de penitenciare. Înainte de a declanşa protestele şi blocarea puşcăriilor, poliţiştii de penitenciare solicită o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, secretarul de stat Bogdan Ilea şi cu directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Dan Halchin”, au transmis reprezentanții Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Aceştia reaminesc că promisiunea a fost făcută în data de 23 ianuarie 2024, în cadrul întâlnirii de la Ministerul Justiţiei (MJ).

”Dat fiind faptul că nici până la data formulării prezentei solicitări, nu exită date şi informaţii certe care să confere poliţiştilor de penitenciare siguranţa că promisiunile prim-ministrului României sunt realizabile într-un orizont de timp scurt, dat fiind faptul că termenul limită se apropie de final, înaintea declanşării acţiunilor de protest şi o eventuală blocare a activităţii Poliţiei Penitenciare, în virtutea unui dialog onest pe care îl avem cu Ministerul Justiţiei (MJ) şi cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), vă adresăm rugămintea de a dispune întrunirea în cel mai scurt timp a Comisiei mixte de dialog social”, transmit sindicaliştii.

Aceştia apreciază că dialogul este ”menit să contribuie semnificativ la îmbunătăţirea politicii sistemului penitenciar românesc”.



Comentează știrea

Emil
10 martie
Despre greve

De ce fac greve politistii? Nu le ajung salariile si spagile? Pentru mariri de salarii sa se adreseze la infractorii pe care ii protejeaza!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.517 secunde