Polițiștii din Constanța, pe urma celor care au cumpărat arme din Bulgaria

508
Polițiștii din Constanța, pe urma celor care au cumpărat arme din Bulgaria - politistiidinconstantaarmebulgar-1431102021.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii interesați să achiziționeze arme de peste hotare trebuie să știe că au nevoie de o autorizație eliberată de Serviciul de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase (AESP) din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța.

Astfel, cei interesați să achizițio-neze o armă neletală din Bulgaria, trebuie să se prezinte, înainte de a pleca peste graniță, la sediul din B-dul Mamaia, pentru a obține o autorizație.

"Într-adevăr, armele neletale pot fi procurate din Bulgaria prezentând doar cartea de identitate. Dar pentru a introduce ulterior arma în România, deținătorul are nevoie de o autorizație de procurare a ar-mei, eliberată de statul român. Astfel că, cei interesați să achiziționeze o armă, din orice țară, depun o solicitare la noi, noi realizăm verificarea, pentru a stabili dacă solicitantul corespunde din punct de vedere medical, psihologic, sub forma cazierului și ulterior eliberăm autorizația respectivă", a precizat comisarul șef Nicolae Simion, șeful Serviciului AESP Constanța.

E drept, au fost situații când deținătorii au reușit să introducă în țară armele neletale achiziționate din Bulgaria, fără a le declara și fără a trezi suspiciunea polițiștilor de frontieră. Bucuria acestora însă, va fi de scurtă durată, spun oamenii legii. Motivul: Poliția Română a încheiat un protocol de colaborare cu autoritățile din Bulgaria, astfel că listele cu cei care au achiziționat arme neletale de la magazinele din statul vecin sunt furnizate oame-nilor legii autohtoni, iar aceștia verifică dacă respectivii au respectat regimul armelor și munițiilor valabil în țara noastră.

Cei prinși în ilegalitate sunt sancționați contravențional, rămân și fără arme și li se interzice să dețină o armă pentru următorii

doi ani.

Potrivit oamenilor legii, anul trecut au fost confiscate 14 arme neletale provenite din Bulgaria, în urma a tot atâtea percheziții domiciliare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2352 secunde