În dosarul privind utilizarea în public de simboluri fasciste

Polițiștii vor face anchetă pentru a identifica persoana care a trimis plângerea împotriva lui Radu Mazăre la Parchetul General

1039
Plângerea împotriva primarului Radu Ștefan Mazăre privind utilizarea în public a simbolurilor fasciste a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. În sesizarea care a fost trimisă, la data de 20 iulie a.c., pe adresa Parchetului General, persoana, a cărei identitate polițiștii urmează să o stabilească, a trimis de pe o adresă de e-mail textul următor: "Poate ar trebui să se sesizeze cineva în legătură cu Radu Mazăre și însemnele naziste". La acest text a fost atașat un articol care a apărut, într-un ziar constănțean, la data de 20 iulie, respectiv ulterior apariției în public mult controversate a primarului Mazăre.
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, procuror Gigi Valentin Ștefan, ne-a declarat că "Poliția trebuie să facă verificări pentru a identifica persoana care a făcut sesizarea". După ce aceasta va fi identificată, trebuie stabilit dacă aceasta insistă în sesizarea făcută, și dacă infracțiunea poate fi încadrată ca fiind în urma unei plângeri prealabile sau cu sesizare din oficiu.
Abia după ce aceste chestiuni legate strict de procedura penală vor fi clarificate, IPJ Constanța va trebui să îl cheme pe primarul Radu Mazăre la audieri.
Potrivit procurorului Dana Tițian, consilierul Procurorului General, plângerea a fost primită, pe e-mail-ul instituției, la începutul săptămânii trecute, și repartizată spre cercetare Secției Urmărire Penală. Ulterior, ea a fost trimisă Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care și-a declinat competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
Conform articolului 4 din OUG 31/2002, "utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe se pedepsește cu închisoarea de la șase luni la cinci ani și interzicerea unor drepturi".
Amintim că, sâmbătă, 18 iulie, în timpul unei prezentări de modă, Radu Mazăre a apărut într-o uniformă de ofițer german, alături de fiul său, îmbrăcat în ordonanță. Costumul de ofițer din armata germană avea însă însemnele svasticii pe curea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3771 secunde