Pentru alimentarea cu energie termică a locuințelor ieftine,

Primăria Constanța a cedat în fața condițiilor justificate impuse de CET

1245
Primăria Constanța a cedat în fața condițiilor justificate impuse de CET - 0bdfd4449d186fec3afb907865fad651.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali municipali constănțeni au votat, ieri, în cadrul ședinței ordinare a lunii iulie, proiectul de hotărâre privind aprobarea Convenției care s-a încheiat între Municipiul Constanța și SC Electrocentrale București S.A. - S.E. Constanța în cadrul Programului de construire locuințe ieftine - Ansamblul Baba Novac. Proiectul s-a aflat pe ordinea suplimentară a ședinței de zi care a numărat chiar mai multe proiecte decât ordinea de zi inițială.
Concret, este vorba de hotărârea prin care CET Constanța "se obligă", așa cum se arată în Anexa 1 a proiectului, "să efectueze lucrările de amplasare conducte transport energie termică și construcțiile conexe pentru asigurarea acestor utilități în Ansamblul rezidențial, în condițiile legii, iar Municipalitatea se obligă să finanțeze din bugetul local elaborarea documentației tehnico-enonomice în faza de studiu de fezabilitate și proiect tehnic". Reamintim că primarul Mazăre lansa un oarecare avertisment pe data de 18 mai în sensul în care, se pare, între municipalitate și reprezentanții CET existau niște divergențe de opinii. Astfel, edilul amenința atunci că va apela la ministrul Adriean Videanu, în vreme ce reprezentanții CET Palas Constanța declarau că sunt dispuși să facă investiția, însă în condițiile legii și fără intermediari.
Neînțelegerile de atunci, semnalate primarului de către coordonatorii programului locuințelor ieftine și de constructori și rezumate de vicele Gabi Stan destul de succint într-o expresie… diplomată și anume "au dat-o de gard (n.r. - reprezentanții CET)" au fost rezolvate prin semnarea acestei convenții, dar nu oricum, ci în spiritul condițiilor impuse de CET. În sensul acesta, dacă directorul tehnic Dumitru Tamaș aprecia, în luna mai, că era vorba despre niște "prevederi care nu sunt legale", directorul general al CET, Doru Oșlobeanu, a explicat ieri că "s-a ajuns la o formă convenabilă" și că "nu vor fi probleme". "Au existat niște diferențe de opinii în sensul în care municipalitatea ar fi vrut ca, după ce se termină lucrarea, CET să predea conducta administrației locale, dar ar fi fost un nonsens. S-a discutat și ne-am lămurit, conducta va rămâne la CET", a punctat Oșlobeanu.
Directorul general al CET a invocat prevederile Legii 213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia conform cărora conducta realizată de CET în contextul sistemului de alimentare cu energie termică a celor 18 blocuri din Baba Novac "ar fi putut trece în patrimoniul Consiliului Local, dar, potrivit aceleiași legi, admi-nistrația locală trebuia să despăgubească proprietarul, respectiv CET-ul". "Nu cred că Primăriei i-ar fi convenit să plătească pentru a devini proprietar al conductei și, pe deasupra, să o și întrețină", a conchis directorul general Oșlobeanu.
Cu alte cuvinte, municipalitatea Constanța a încheiat Convenția așa cum a vrut CET-ul, respectând condițiile justificate impuse de CET și nu s-a mai bătut, se pare, din pinteni, cu amenințări de genul "Vor să ne ajute, bine, nu vor, vom pune centrale", așa cum declarase primarul Constanței în urmă cu aproximativ două luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4496 secunde