Predoiu: MAI continuă să-şi doteze forţele cu noi capacităţi de răspuns în situaţii de urgenţă

246
Predoiu: MAI continuă să-şi doteze forţele cu noi capacităţi de răspuns în situaţii de urgenţă - catalinpredoiuaudieriscaled-1701335336.jpg

Articole de la același autor

Ministerul de Interne continuă să-şi doteze forţele cu noi tehnologii şi capacităţi de răspuns în cazul situaţiilor de urgenţă, care reprezintă o provocare din ce în ce mai accentuată din multiple cauze, de la schimbări climatice până la complexitatea unor instalaţii care se folosesc în viaţa de zi cu zi în activitatea socială şi economică, ce pot, uneori, produce accidente, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, scrie Agerpres.

El a participat, joi, la evenimentul prilejuit de intrarea în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a Centrului de comunicaţii şi a punctului de comandă mobil naţional şi a două centre de comunicaţii ale punctelor de comandă mobile de nivel mediu.

"Ministerul Afacerilor Interne continuă să-şi doteze forţele cu noi tehnologii şi capacităţi de răspuns în cazul situaţiilor de urgenţă, în alte cuvinte continuă să-şi întărească capacitatea de asistenţă a cetăţenilor şi a comunităţilor în situaţii de urgenţă. Avem în faţă o tehnică produsă în România în colaborare cu firma Elbit din Israel, deci tehnologie israeliană şi românească produsă în România la standarde NATO. Situaţiile de urgenţă, din păcate, reprezintă o provocare din ce în ce mai accentuată pentru forţele şi capacităţile Ministerului Afacerilor Interne din multiple cauze, de la schimbări climatice până la complexitatea unor instalaţii care se folosesc în viaţa de zi cu zi în activitatea socială şi economică, ce pot, uneori produce accidente, situaţii limită în care e nevoie să avem o capacitate de răspuns. În astfel de situaţii este necesară planificarea şi comunicare, ori, aceste centre de comandă pe care le avem în faţă sunt elemente cheie, importante pentru o bună planificare a acţiunii în teren şi pentru o bună comunicare", a declarat Cătălin Predoiu, citat de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9125 secunde