Planuri mărețe după reorganizare. Ce se schimbă în IPJ Constanța

8889
Planuri mărețe după reorganizare. Ce se schimbă în IPJ Constanța - sus-1699464672.jpg

Articole de la același autor

Sindicatele şi reprezentanţii Ministerului de Interne au bifat o nouă întâlnire pe tema reorganizării Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, acţiune cerută în mod imperios după tragedia de la 2 Mai. Printre noutăţile puse pe masa de lucru sunt desfiinţarea Secţiei Poliţie Transport Maritim, precum şi desfiinţarea mai multor secţii de poliţie rurală. Iată care sunt principalele schimbări punctate de MAI:

1. Structura de crimă organizată din port intră în subordinea BCCO Constanţa. Poliţiştii vor lucra tot în port. Funcţiile de execuţie nu se diminuează.

2. Secţia Poliţie Transport Maritim se desfiinţează şi rămâne secţie în cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa fără adjunct. Funcţiile de execuţie rămân să lucreze tot în port, nu vor fi diminuate. Din cinci secţii urbane la Constanţa, rămân patru, care vor avea şef şi adjunct, iar Mamaia şi Port devin secţii doar cu şef. La fel şi Neptun şi Costineşti.

3. Din nouă secții rurale rămân trei (Băneasa, Mihail Kogălniceanu și Cogealac). Restul se desființeaza, posturile de politiști intră în subordinea unor poliții orășenești, iar funcția de șef secție rurală devine de adjunct la poliția orășenească din proximitate.

4. La post rămân între doi şi şase poliţişti, dintre care unul şef de post, şi se ocupă de dosarele penale, petiţii, diverse. Patrularea/ intervenţia o asigură poliţia orăşenească sau secţia rurală.

5. Se desfiinţează Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța, care devine Serviciul Siguranţa Transportului.

6. Dispare AEST (Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase), absorbit de Serviciul Infracţiunilor la Mediu.

7. Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) va fi întărit cu câini de intervenție și negociator.

8. Inspectorul şef pierde calitatea de ordonator de credite.

9. Se va înființa funcţia de director administrativ, care va conduce Serviciul Financiar, Logistic, Comunicaţii, Structura de Securitate, Sănătate şi Securitate în Muncă, Protecţia Datelor. Inspectorul şef va avea doi adjuncţi.

10. Serviciul Cabinet și Cazier va fi absorbit de noua structură Serviciul Management Operațional.

12. Se renunţă în timp la detaşări ( posibile în 2024 dacă nu se reușește pe sursă externă).

13. Dotări cu tablete inteligente, softuri cyber crime.

14. Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor (UTAI) şi Brigada Operaţiuni Speciale (BOS) fuzionează.

15. Serviciul Rutier va avea şase ofiţeri care vor coordona câte 20-30 poliţişti ( două, trei patrule pe zi) pe şase tronsoane rutiere: Constanţa- Hârşova; Constanţa- Cernavodă; Constanţa - ieşire Tulcea; Constanţa-Negru Vodă; Constanţa- Băneasa; Constanţa-Vama Veche.

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a precizat că acest nou concept nu este bătut în cuie, ci poate fi îmbunătăţit, ajustat, echilibrat în funcţie de evoluția situaţiei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6114 secunde